Litoměřice si podnikatele hýčkají

12.03.2018 9:16 | Zprávy

Litoměřice jsou čtvrtým nejlepším městem pro podnikání v Ústeckém kraji. Vyplynulo to z nedávného výzkumu s názvem „Město pro byznys“, který letos již podesáté porovnával podnikatelský potenciál měst a obcí z celé České republiky. Jen o jedinou příčku tak tentokrát unikla Litoměřicím pomyslná medaile.

Litoměřice si podnikatele hýčkají
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Celkem bylo do výzkumu zapojeno šestnáct měst z Ústeckého kraje. První příčku obsadil Děčín, druhou Teplice a třetí pak Lovosice. Na posledním místě se umístila Kadaň. Litoměřice se dlouhodobě drží mezi nejlépe hodnocenými městy a pyšní se tak kombinací přívětivého přístupu veřejné správy k podnikatelům a celkově kvalitními podmínkami pro podnikání.

„I za bramborovou medaili jsme rádi,“ říká s úsměvem tajemník Městského úřadu v Litoměřicích Milan Čigáš, který místní podnikatele zve v měsíčních intervalech na pravidelná setkání, kde si vzájemně sdělují své připomínky a poznatky a hledají tak co nejpřívětivější společnou cestu k další spolupráci. Radnice také na svých webových stránkách zřídila samostatnou sekci pro podnikatele.

Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií. Jednou z nich je podnikatelské prostředí, druhou pak přístup veřejné správy. Hodnocení je založeno na mnoha kritériích, mezi která patří například podíl malých, středních i velkých firem ve městě, vzdálenost od dálnice či nezaměstnanost. Důležitá je také výše průměrného platu či daně z nemovitosti pro podnikatele. Kladně je hodnoceno například množství zahrad, lesů či vodních ploch.

(zpracováno s využitím stránek www.mestoprobyznys.cz)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

22:28 Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

Členové Dance Center Marverci přivezli z nedávného Mistrovství Evropy Best Dance Group zlaté medaile…