Litomyšl: Bezpečnost je důležitým motivátorem k návštěvě

29.07.2016 7:32

Česká republika je šestou nejbezpečnější zemí světa. Litomyšl malé město, do kterého se turisté nebojí cestovat. Podívejte se na první dva spoty z dílny bloggerů z New Yorku. Litomyšli to tam sluší. Přečtěte si, jaké jsou trendy v cestování a co připravujeme pro zvýšení návštěvnosti Litomyšle.

Litomyšl: Bezpečnost je důležitým motivátorem k návštěvě
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Česká republika je šestou nejbezpečnější zemí světa. V období teroristických útoků, občanských válek, viru zika i dalších nemocí jde o velmi důležitou informaci. V některých zemích reagují obyvatele na tento indikátor mnohem citlivěji než v jiných. Podle Martiny Cílkové je to případ Japonska. „Japonci jsou asi nejbojácnější národ na světě,“ říká Martina Cílková z japonského zahraničního zastoupení agentury CzechTourism a dodává: “Japonec je sice náročný, ale věrný klient. Nečekejte však zpětnou vazbu např. na kvalitu služeb. Nic vám neřekne, na to je až příliš slušný.“ Mezi komunikačními tématy na rok 2017 v Zemi vycházejícího Slunce nebudou chybět ani památky UNESCO a Litomyšl jako rodiště Bedřicha Smetany.

Na výročním setkání ředitelů zahraničních zastoupení agentury CzechTourism zazněly i další dobré zprávy. Např. to, že Italové opět nacházejí uspokojení z cestování a do České republiky jezdí z této země i velké množství školních zájezdů. Italové milují lokální gastronomii, ale pozor, na rozdíl od Japonců velmi často a rádi recenzují. Zájem o sousední země vzrost i v Německu. Česko je pro Němce lákavé především jako cíl tzv. druhé dovolené, při které zde stráví přibližně 4 dny. Do naší země přijíždí i více Francouzů a Poláků. Pro Slováky jsme druhou nejoblíbenější destinací (po Chorvatsku) – dovolenou u nás trávilo 10% všech, kteří vyjeli za hranice. 

Přesto, že více než 40% Američanů si nebere vůbec žádnou dovolenou, dorazil jich v loňském roce do ČR rekordní počet. Ve více než půl milionu turistů převažují mladí cestovatelé v produktivním věku a starší generace severoamerických penzistů. Američani jsou velmi aktivní na sociálních sítích – z toho důvodu byla červnová litomyšlská návštěva bloggerů z New Yourku opravdu hodně důležitá.      

V nejbližší době bude mít Čína již tři pravidelné přímé linky do České republiky, což vypovídá o zvyšujícím se významu a potenciálu naší země jako turistické destinace. Čínské cestovní kanceláře dokonce mluví o „české horečce“. Pozitivní změnou je zrušení Schengenských víz pro Kolumbii a Peru. S ředitelem Petrem Lutterem jsme našli, kromě památek UNESCO, i další téma, které by mohlo v Jižní Americe rezonovat. Je jím příběh tzv. Pražského Jezulátka, dnes světově proslulé sošky malého Ježíška, kterou přivezla do Čech v roce 1555 španělská šlechtična Marie Manrique de Lara a zastavila se s ní zřejmě i na litomyšlském zámku.

Ve spolupráci s CzechTourismem připravujeme celou řadu press tripů přímo do Litomyšle. Ještě letos na podzim by k nám měli přijet novináři z Itálie, Francie a Rakouska. Na zahájení lázeňské sezóny chtějí dorazit novináři z Polska. O Smetanovu Litomyšl projevili zájem novináři z Jižní Koreji a čeká nás i odložený press trip ze Skandinávie. Novinářskou cestu do Litomyšle připravuje dokonce i Noemi Benešová-Guerrero, ředitelka zahraničního zastoupení v Číně.

Věříme, že se v Litomyšli bude líbit nejen novinářům, ale i všem návštěvníkům, kteří se nenechají odradit ne vždy komfortní dopravní dostupností.   

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…