Litomyšl: Firma Adfors zvedne mzdy až o 13,5 procenta

11.12.2017 10:01

Navýšení mezd až o 13,5 % ohlásila společnost Saint-Gobain Adfors CZ ve svých výrobních závodech v Litomyšli a jihomoravských Hodonicích. Růst se týká jak dělnických pozic pracujících na směny, tak i nesměňujících a technickohospodářských pracovníků. Na dělnické pozici se mzda v příštím roce v průměru vyšplhá na 35 tisíc korun. Průměr Pardubického kraje se přitom aktuálně pohybuje pod hranicí 26 tisíc. Vedle základních mezd je pak nadprůměrná i nabídka benefitů, které společnost svým zaměstnanců nabízí.

Litomyšl: Firma Adfors zvedne mzdy až o 13,5 procenta
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Navyšování mezd v Saint-Gobain Adfors CZ začalo již 1. října tohoto roku, kdy lidé pracující ve směnném provozu dostali přidáno 2 000 korun, a přilepšili si tak o 6,5 %. Další navýšení stvrzené novou kolektivní smlouvou pak mohou tito pracovníci očekávat od 1. dubna 2018. Celkově jim mzdy vzrostou o 13,5 %. Od dubna příštího roku se pak zvýší mzdy také zaměstnancům na dělnických pozicích, kteří nepracují na směny, a technickohospodářským pracovníkům, a to v průměru o 7 %. Jedná se přitom o základní hrubou mzdu bez připočtení zaměstnaneckých benefitů.

V rámci benefitů pak firma do každého svého zaměstnance investuje více než 30 tisíc korun ročně. Zaměstnanci nejvíce oceňují dotovaný oběd ve firemní kantýně za pět korun, v nabídce je dále třeba příspěvek na penzijní připojištění, životní a úrazové pojištění nebo týden dovolené navíc. Kromě toho letos na podzim zaměstnanci dostali ještě jednorázový příspěvek ve formě Flexi Passů v hodnotě 3 000 korun.

„Naše společnost dlouhodobě roste, daří se jí a má dobré hospodářské výsledky, což nám umožnilo poměrně výrazné navýšení mezd v letošním a příštím roce. Reagujeme tím na aktuální situaci na trhu práce, která klade na pracovníky nebývalý tlak,“ uvádí Miloš Pavliš, ředitel společnosti Saint-Gobain Adfors CZ, který si váží toho, že jsou podniku jeho pracovníci dlouhodobě věrní a jejich fluktuace je minimální.

Spokojené jsou i odbory

Vzhledem ke svému růstu firma dále potřebuje nabrat kolem desítky pracovníků na dělnické, technické i administrativní pozice. Zvyšuje proto i nástupní mzdy, jejichž výše se u nového pracovníka třeba na dělnické pozici v průměru pohybuje mezi 28 000 až 30 500 korunami, vždy přitom záleží na jeho konkrétní pozici. „Dlouhodobě ctíme pravidla férové komunikace směrem k uchazečům o zaměstnání a komunikujeme pouze reálné mzdy včetně bonusů. Díky tomu se nám daří být seriózním a důvěryhodným zaměstnavatelem v regionu. Benefity, které zaměstnanci získávají, jsou ještě nad rámec uvedené mzdy,“ vysvětluje Zuzana Zítková, personální ředitelka společnosti.

S navýšením mezd jsou spokojené i odbory. „Vzhledem k současné situaci na pracovním trhu i ve firmě bylo navyšování mezd rozhodně správným krokem. Situace je tedy za nás uspokojivá,“ dodal zástupce odborů Jozef Greňa. Současnému navyšování mezd přitom předcházela první vlna již v dubnu tohoto roku, kdy zaměstnanci dostali přidáno v průměru o 5,5 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…