Litomyšl: Města UNESCO i České inspirace v kalendářích, tedy i my

05.01.2016 10:05

Litomyšl je členem svazku obcí České dědictví UNESCO a Česká inspirace. Obě sdružení vydala na rok 2016 kalendáře. Stačí si jen vybrat, zda máte zájem o nástěnný či stolní, týdenní či čtrnáctidenní.

Litomyšl: Města UNESCO i České inspirace v kalendářích, tedy i my
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Památky UNESCO vás mohou, budete-li chtít, provést celým rokem 2016. České dědictví UNESCO připravilo hned dva druhy kalendářů. Podtitul nástěnného kalendáře je „Památky UNESCO stárnou do krásy“. K zajímavým historickým fotografiím nabízíme aktuální pohledy na památky UNESCO – stejné místo, pouze jiný čas. Tyto kalendáře jsou i v anglické mutaci.

Společnost vám může dělat i stolní kalendář „Nahlédněte do duše našich památek“. Všech 52 týdnů roku 2016 zaplní překrásné fotografie těch největších perel, které v České republice máme. Přidanou hodnotou tohoto kalendáře jsou pozvánky na kulturní akce, které se budou ve městech UNESCO příští rok konat.            

Svazek obcí Česká inspirace láká návštěvníky do osmi z nejkrásnějších českých měst především na tzv. živou kulturu. Také proto je v oblasti propagace každoročně nosným materiálem kalendář akcí České inspirace. V kalendáři akcí na rok 2016 se podařilo shromáždit více než 60 velmi inspirativních akcí. Namátkou jmenujme přehlídku uměleckých projektů Chebské dvorky, Kutnohorské léto, Mezinárodní operní festival Smetanova Litomyšl, Prázdniny v Telči, oblíbený multižánrový festival Polička 555, Mezinárodní festival animovaného filmu Anifilm v Třeboni, Operu na zámku Jindřichův Hradec či festival Jazz Goes To Town v Hradci Králové. Leták je vydán v česko-anglicko-německé mutaci a samozřejmostí je řada překrásných fotografií z jednotlivých akcí. Distribuce materiálu, který byl vydán v nákladu 15 tisíc kusů, bude zahájena již na lednových veletrzích.

Doslova horkou novinkou je stolní čtrnáctidenní kalendář na rok 2016 s názvem „Česká inspirace – města plná života“. Důkazem, že podtitul kalendáře mluví pravdu, je celkem 27 překrásných fotografií ze všech osmi členských měst České inspirace. Ve stolním kalendáři představujeme největší atraktivity našich měst, ale také nejdůležitější akce. Součástí kalendária je i avízo na několik desítek kulturních akcí, které by vám v roce 2016 neměly uniknout. Věříme, že vám tento pestrý kalendář bude dělat radost celý příští rok a v ideálním případě pro vás bude inspirací k návštěvě alespoň některých našich měst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…