Litvínov: Budou se kácet dřeviny na ochranných pásmech horkovodů

21.02.2017 6:30

Město Litvínov informuje své občany ohledně rozsáhlého kácení stromů, které proběhne na jaře letošního roku.

Litvínov: Budou se kácet dřeviny na ochranných pásmech horkovodů
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Společnosti Tepelné hospodářství Litvínov s.r.o. a Severočeská teplárenská, a.s. plánují v letošním roce po skončení topné sezóny velké opravy na stávajících tratích topných kanálů. Dle zákona č. 458/2000 Sb., energetického zákona nesmí v oblasti horkovodu a jeho ochranného pásma růst žádné dřeviny, které by mohly vedení horkovodu poškodit, což v minulosti nebylo dodržováno a docházelo k nekontrolované výsadbě i právě v těchto místech. Cílem plánovaných rekonstrukcí a výměn částí potrubního systému je zajištění maximální spolehlivosti dodávek tepla a teplé vody, a především minimalizace tepelných ztrát. Společnosti, které budou rekonstrukce provádět, ubezpečují veřejnost, že budou odstraněny jen nezbytně nutné dřeviny, tedy ty nacházející se v ochranném pásmu kanálů a ty, které by ohrožovaly během prováděných pracích.

Z tohoto důvodu byla provedena prohlídka uvedených míst, a to za účasti odborníků z městského úřadu, technických služeb i teplárenských společností. Dřeviny budou vykáceny v době vegetačního klidu, tj. do konce března.  Jedná se např. o lokality v okrsku ul. Tylova a části Janova.

Menší rozsah kácení bude rovněž realizován v návaznosti na zhoršený zdravotní stav některých jedinců a to často v souvislosti s podněty občanů či stavebními pracemi především v souvislosti s rekonstrukcemi komunikací a chodníků.

Za provedená kácení je vždy ukládána náhradní výsadba nových dřevin, která bude městem Litvínov realizována v průběhu letošního roku.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…