Litvínov: Zastupitelé hnutí ANO společně s KSČM a STAN podepsali koaliční smlouvu

07.11.2014 10:43

Společné tiskové prohlášení ANO, KSČM a STAN Litvínov

Litvínov: Zastupitelé hnutí ANO společně s KSČM a STAN podepsali koaliční smlouvu
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Zastupitelé vítězného hnutí ANO společně s KSČM a STAN v Litvínově podepsali v pondělí ve večerních hodinách koaliční smlouvu o spolupráci na správě a rozvoji města ve volebním období 2014 - 2018. Základní pilíře koaliční smlouvy také následně představili stranám, které zůstanou v opozici. Kandidátkou na starostku města bude volební lídryně hnutí ANO Kamila Bláhová, kandidátkou na první místostarostku bude volební jednička KSČM Erika Sedláčková a kandidátem na druhého místostarostu bude lídr STAN Milan Šťovíček.

V sedmičlenné radě usednou kromě těchto uvolněných členů také Jiří Fedoriška (ANO), Martin Liška (ANO), Rostislav Šíma (KSČM) a Vlastimil Doležal (STAN). Všichni tito členové budou pracovat jako neuvolnění radní. K dispozici budou radě tři komise – pro dopravu, pro nakládání s majetkem a komise fondu oprav.

Hnutí ANO získalo do gesce finance, interní audit, regionální rozvoj a investice, KSČM sociální věci a školství a STAN se bude starat o nakládání s majetkem a životní prostředí.

V třiadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice většinu 13 hlasů. Po volbách vítězné hnutí ANO (5 mandátů) jednalo se všemi politickými uskupeními, která se dostala do zastupitelstva, ovšem největší programová shoda vyústila v uzavření koaliční smlouvy právě s KSČM (4 mandáty) a STAN (4 mandáty).

ČSSD (4 mandáty) spolu s Otevřenou radnicí (2 mandáty), SNK-ED (2 mandáty) a Sdružení Litvínováci (2 mandáty) tak zůstanou v opozici. Nicméně koaliční partneři se v rámci jednání o budoucí spolupráci dohodli, že opozičním stranám nabídnou co nejširší spolupráci na rozvoji města v následujících čtyřech letech. Pravidelně budou organizovány schůzky zastupitelských klubů, kde budou moci všichni členové zastupitelstva řešit aktuální problematiku, která se má projednávat na dalších jednáních zastupitelstva.

Ustavující zastupitelstvo se bude konat 6. listopadu 2014 od 16:00 hod. v aule Scholy Humanitas. Na ustavujícím zasedání se kromě volby starosty, místostarostů a radních ustaví finanční a kontrolní výbor a výbor pro životní prostředí a limity těžby, v nichž svoje zastoupení bude také nabídnuto opozičním stranám. Současně se koaliční partneři shodli, že zřídí osadní výbor městské části Litvínov – Janov, který bude pomáhat zastupitelstvu řešit aktuální otázky dění v Janově. Dále se pak na jednání zastupitelstva mimo jiné stanoví odměny neuvolněným členům zastupitelstva, členům dalších orgánů města a výkon akcionářských práv v obchodních společnostech s majetkovou účastí města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…