Louny: Dobroděj na kole

16.05.2018 14:33

Druhý ročník veřejné cyklotour tentokrát po městech ústeckého kraje (Louny - Libochovice -Terezín - Ústí nad Labem - Teplice - Most - Kadaň - Podbořany - Jesenice - Rakovník - Slaný - Peruc - Louny).

Louny: Dobroděj na kole
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Peloton se během 4 dnů zastaví ve 12ti městech ČR, v každém městě bude umístěn interaktivní stánek projektu „Slyším, tedy čtu“. Cílem projektu „Slyším, tedy čtu“ je zprostředkování nevidomým, slabozrakým a seniorům knihy, které si nemohou přečíst.

Cílem akce je upozornit na problematiku dostupnosti literatury pro zrakově postižené spoluobčany, navázat vzájemnou spolupráci mezi knihovnami, domovy pro seniory a zástupci projektu „Slyším, tedy čtu“. Dalším cílem je zapojení veřejnosti do sportovní aktivity, kdy se každý může zapojit do cyklotour dle svých možností – jet celou tour, jednu etapu či její část.

Spolupráce s místní organizací by byla založena na znalosti místního prostředí. Vytipování popř. zajištění místa pro stánek, 1 – 2 dobrovolníky. Pomoc při propagaci ve Vašem městě. Na revanš nabízíme prostor pro Vaše zviditelnění, navázání spolupráce se zástupci projektu „Slyším, tedy čtu“. Vše je na vzájemné dohodě a možnostech. 

Akce je zamšřena na zdravotně postižené (slabozrací, nevidomé, fyzicky či mentálně postižené a sportovně aktivní seniory.

Veřejná cyklotour se uskuteční v týdnu od 15. 5. – 18. 5. 2018 Interaktivní stánek „Slyším, tedy čtu“, kde si lidé vyzkouší své hmatové dovednosti a seznámí se s tím, jak získat zdarma audioknihy pro zrakově postižené, bude postupně k dispozici ve městech – Louny - Libochovice -Terezín - Ústí nad Labem - Teplice - Most - Kadaň - Podbořany - Jesenice - Rakovník - Slaný - Peruc - Louny. Do cyklotour se mohou na vlastní náklady a zodpovědnost zapojit i občané měst, kterými budeme projíždět (žáci a studenti různých škol, senioři apod. - viz minulý ročník této akce).

Slyším, tedy čtu
Projekt „Slyším, tedy čtu“ vznikl v Lounech v roce 2013 a sdružuje především hudebníky, divadelníky a pedagogické pracovníky z Loun, kteří na projektu pracují dobrovolně, bez nároku na finanční ohodnocení. Nahráváním audioknih zprostředkováváme literární zážitky těm, kteří si sami knihy přečíst nemohou (tj. především slabozrakým a nevidomým, ale i jinak zdravotně postiženým, ať už mentálně či fyzicky, dále seniorům, kteří už z různých důvodů sami číst nedokážou). Zároveň se při propagaci našeho projektu snažíme motivovat okolí k zájmu o literaturu jako takovou.

Dobroděj z.s.
Vznikl v roce 2007 a sdružuje hudebníky z Loun a okolí. Hlavním cílem je rozvoj kultury v regionu. Vedlejším cílem je pomoc potřebným. Dobroděj uspořádal již 10. ročníků charitativní akce Dobrodění, během kterých se podařilo vybrat necelých 540 tis. Kč, které každoročně putují na pomoc dětem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…