Lovosice: Ve městě jsou již tři grilovací centra

09.07.2018 18:16

Tři nová grilovací centra jsou pro občany města již k dispozici. Dva z nich v lesoparku Osmička a jedno je ve čtvrti Nové Klapý.

Lovosice: Ve městě jsou již tři grilovací centra
Foto: meulovo.cz
Popisek: Pohled na Lovosice

Radnice zakoupila tři betonová ohniště s roštem, která budou sloužit pro přípravu jídel ve venkovním prostoru. Ke grilům byly umístěny kmeny topolů jako přírodní posezení a celé zátiší doplňuje další venkovní mobiliář v podobě košů stolů a lavic.

Grilovací centra může využít každý, kdo si přinese vlastní palivo a samozřejmě také pochutiny, které na ohni připraví. „Venkovní piknik v lesoparku nebo na „Vápence“ si tak lidé mohou zpříjemnit oblíbenými dobrotami z grilu. Pouze je potřeba řídit se provozním řádem,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

Zastřešení pódia v lesoparku

Centra městskou kasu vyšli na cca 45 000 korun. Péči o tento mobiliář zajistí Technické služby města Lovosice. „Doufám, že se tato místa stanou navštěvovanými a oblíbenými lokalitami pro trávení volného času. Mohly by zpříjemnit letní sezónu především občanům z panelových domů, kteří nemají tu možnost, aby před horkem unikli například na zahrádku. O úklid se budou starat technické služby, ale doufám, že každý kdo gril použije, se o zbytky po své večeři postará, aby zde nebyl nepořádek a centra co nejdéle vydržela,“ komentoval vznik center Milan Dian, starosta města.

V letošním roce bude radnice investovat ještě 150 000 korun do nového zastřešení pódia v lesoparku. Rozšíření Osmičky vyjde na dva miliony korun. Jeho první část, a to výsadba stromů je již hotová. Na podzim pak v prostoru před restaurací Sauna přibudou nové cestičky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.