MHD na Praze 6: Přebíhání na Strahově musí skončit

22.10.2012 11:15

Nesmyslné přebíhání cestujících na pražském Strahově, nebo nával studentů do přeplněných autobusů na Vítězném náměstí. I toho byl svědkem pražský primátor Bohuslav Svoboda během dnešní cesty po Praze 6. Šestá městská část je vůbec první, kam kvůli změnám v MHD primátor přijel. Starostka Prahy 6 Marie Kousalíková osobně předala primátorovi stovky připomínek lidí nasbíraných ve vyhlášené anketě. Nechybělo ani překvapení - elektromobil.

MHD na Praze 6: Přebíhání na Strahově musí skončit
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

Úderem půl osmé ráno přijela na prostranství Strahova starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková elektromobilem. „Jsem první městská část, která ekologický automobil má a budou ho využívat naši inspektoři životního prostředí,“ řekla starostka.

Pak už ale pražskému primátorovi ukázala to, co lidé na Strahově dlouhodobě kritizují. Nesmyslné přebíhání cestujících z jedné zastávky k druhé. „Takováto situace opravdu vyžaduje rychlé řešení, od začátku změn v dopravě na to radnice upozorňuje, zatím marně,“ řekla starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. A primátor souhlasil. „Je to opravdu tragikomické, určitě se o co nejrychlejší změnu tady zasadím,“ řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Strahov ale není jediným problémem v MHD. Radnice požaduje znovuobnovení linky č. 218 a č. 217, lidé zase už zrušenou zastávku Pod Královkou. „Tady bude potřeba vše ještě vyhodnotit, předám podnět k řešení magistrátním dopravním odborníkům,“ slíbil primátor.

To, že změny na Praze 6 opravdu lidé vnímají jako velký problém potvrzuje i v září vyhlášená anketa.
„Zrušení 217 je absurdní. Překonat cestu z Anděla do Střešovic znamená 3x přesednutí a 10min pěšky. Změny v lince autobusu č. 218, která je od září letošního roku změněna  a to tak, že se vlastně vracíme o 30 let zpátky. První rána je zkrácení 108 (ztráta přímého spojení do "centra" Prahy 6 - dolů do Dejvic), druhá rána je zkrácení 218,“ to jsou citace zlomků názorů na změny v MHD od stovek nespokojených cestujících.

„Během jednoho měsíce od vyhlášení ankety reagovala e-mailem zhruba stovka nespokojených cestujících. Ještě více a to přes 150 lidí vyplnilo anketní lístky a vlna nevole se zvedla i na internetovém profilu radnice,“ doplnila Kousalíková.

Adam Halmoši
tiskový mluvčí ÚMČ Praha 6

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…