Mariánské Lázně: Nemocnice se chce vrátit do Taorminy

28.08.2016 20:41

S žádostí o dlouhodobý pronájem chátrající vily Taormina se na mariánskolázeňskou radnici obrátila Nemocnice Mariánské Lázně s.r.o.

Mariánské Lázně: Nemocnice se chce vrátit do Taorminy
Foto: muml.cz
Popisek: Mariánské Lázně

„Vila Taormina vždy patřila k nemocnici. Před několika lety se tehdejší majitel nemocnice rozhodl Taorminu opustit. Podle mě to nebylo šťastné rozhodnutí, které spíš než k rozvoji vedlo k útlumu nemocnice jako takové. My chceme nemocnici rozvíjet, a proto potřebujeme další prostory. Návrat do Taorminy je logický krok, “ říká většinový vlastník nemocnice Jakub Zavoral.

Proto nemocnice požádala město o dlouhodobý pronájem Taorminy s tím, že se do vily vrátí zpět lůžková část nemocnice. „Postupně vracíme do nemocnice ambulance, nově otevřeme infuzní stacionář, uvažujeme o dětské psychiatrii, rozšiřujeme rehabilitační oddělení, chceme rozšířit gastroenterologii, zvažujeme v nemocnici opět zavést lékárnu nebo alespoň výdejnu léků, “ říká Zavoral. Ve stávajících prostorách nemocnice to však není možné.

„Věříme, že nám radnice vyjde vstříc a budova Taorminy bude znovu patřit k nemocnici a bude sloužit pacientům,“ dodal Zavoral.  Chátrající Taorminu by nemocnice do pronájmu ráda získala už letos. Investice do jejího znovuzprovoznění bude třeba v řádech milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…