Mažoretkám se dařilo, Pelhřimovský dukát zůstal na domácí půdě

25.09.2017 6:33

Vyrovnaný krok, nádherné kostýmy, ladnost pohybu, víření hůlek a krásné úsměvy tak povedená byla podívaná v kulturním domě Máj v Pelhřimově při čtvrtém ročníku mažoretkové soutěže o Pelhřimovský dukát. Soutěžilo celkem 24 souborů, kromě domácích Candies, Sněženek, Kytiček a Berušek z DDM Pelhřimov to byly mažoretky z Pacova, Telče, Brtnice, Šlapanova, Havlíčkova Brodu, Chotěboře, Říčan, Šumné, Litoměřic a Sezimova Ústí.

Mažoretkám se dařilo, Pelhřimovský dukát zůstal na domácí půdě
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Pelhřimovský dukát přinesl úžasnou podívanou, bouřlivě povzbuzující diváci viděli kromě vystoupení jednotlivých skupin v několika kategoriích od dětí až po seniorky také například vystoupení mistryně Evropy v mažoretkovém sportu a twirlingu a Miss mažoretky Veroniky Kadlecové, která byla jednou z členek odborné poroty. V té kromě ní byly zástupci města Pelhřimova, místostarosta Josef Koch a vedoucí Odboru školství, kultury a tělovýchovy MěÚ Bohumil Kovanda a úspěšné trenérky Aneta Novotná a Dagmar Měkutová, kteří hodnotili soutěžící dle estetického a uměleckého dojmu, nadšení z pohybu a náročnosti choreografie.

Během přestávek mohli přítomní shlédnout také famózní vystoupení tanečníků z Tanečního klubu Pelhřimov Kláry Říšské a Jana Mašky. Přes tři sta mažoretek využilo přestávek jak jinak než k pohybu a mimo soutěž si společně zatančily s moderátory oblíbenou Zumbu.

Trenérky Šárka Brothánková a Dana Kalinová z DDM Pelhřimov se mohou právem pyšnit z úspěchů svých svěřenkyň, protože letošní ročník soutěže byl konkurenčně dosti vysoký, a přesto Pelhřimovský dukát zůstal ve dvou kategoriích na domácí půdě. První místo tedy patří Sněženkám (minikadetky) a Beruškám (seniorky). Druhé místo obsadily Candies (děti) a Kytičky (kadetky).

Pelhřimovský dukát v jednotlivých kategoriích:
Kategorie Děti - Poupátka, Telč z.s.
Kategorie Minikadetky – Sněženky, DDM Pelhřimov
Kategorie Kadetky – Šuměnky, ZŠ a MŠ Šumná
Kategorie Juniorky – Pomněnky, TJ Sokol Brtnice
Kategorie Seniorky - Berušky, DDM Pelhřimov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…