Mělník: Blíží se rekonstrukce tzv. nového mostu, město jedná o dotaci

26.02.2017 20:09

Nový most je ve špatném technickém stavu a Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo o jeho rekonstrukci. V současné době je již formálně předáno staveniště, vlastní stavební práce začnou, až to dovolí klimatické podmínky.

Mělník: Blíží se rekonstrukce tzv. nového mostu, město jedná o dotaci
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

K prvním uzávěrám by mělo dojít v březnu a doprava na mostě bude řízena semafory. Akce bude mít velký dopad na chod města, neboť několikrát během výstavby bude nutné most zcela uzavřít vždy na cca tři dny.

Most J. Straky – tzv. starý most budou moci využívat pouze řidiči osobních vozidel a linkové autobusy. Nákladní vozidla tudy jezdit nesmí, protože most je ve velmi špatném technickém stavu. Na situaci budou dohlížet strážníci městské policie.

Momentálně město jedná s Ministerstvem dopravy ČR o dotaci na rekonstrukci mostu J. Straky, kde se náklady vyšplhají na 40 – 50 milionů korun. Pokud s žádostí uspějeme, práce by se mohly zahájit hned po dokončení rekonstrukce nového mostu. Předpoklad je říjen – listopad letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…