Memorandum ke spolupráci mezi městem Písek a MMR na rozvoji konceptu Smart Písek

20.04.2017 19:47

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová podepsala se starostkou Písku Evou Vanžurovou memorandum ke spolupráci na rozvoji a realizaci konceptu inteligentního města.

Memorandum ke spolupráci mezi městem Písek a MMR na rozvoji konceptu Smart Písek
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Po ministerstvu životního prostředí i ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) uzavřelo s městem Písek memorandum ke spolupráci na realizaci konceptu Smart Písek.

„Spolupráce s ministerstvem pro místní rozvoj je pro nás klíčová. Koncept inteligentních měst a jeho zavádění do praxe totiž spadá právě do jeho gesce,“ vysvětluje místostarosta Písku Josef Knot, který má ve své kompetenci řízení organizační složky Smart Písek.

Spolupráce se má týkat hlavních oblastí konceptu Smart Písek, jako je udržitelná doprava, energetická opatření, informační a komunikační technologie.

„Pro nás je důležité, že město získá v ministerstvu partnera pro další rozvoj konceptu chytrého města, pomůže nám při plánování projektů a nabízí spolupráci v rámci osvěty a marketingu,“ uvedl nejzásadnější body memoranda ke spolupráci Josef Knot.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …