Město Aš koupí pozemek s pomníkem padlých

10.02.2016 20:26

Rada města Aše měla na programu první únorové schůzi celkem 28 bodů.

Město Aš koupí pozemek s pomníkem padlých
Foto: wikipedia
Popisek:

Například vzala na vědomí ceník služeb společnosti AŠSKÉ LESY, která provozuje městská sportoviště – sportovní areál na vrchu Háj včetně parkoviště, městskou halu v ulici Gustava Geipela, tělocvičnu Keller, novou kuželnu v ulici Gustava Geipela, plavecký bazén a lyžařské středisko pod vrchem Háj. Aktuální ceník služeb je k nahlédnutí na webových stránkách společnosti www.lesy-as.cz.

Rada města doporučila zastupitelstvu města schválit založení spolku ŽIVÝ KRAJ – destinační agentura pro Karlovarský kraj, z. s., dohodu o založení spolku, včetně stanov, členský příspěvek ve výši 100 tisíc korun pro rok 2016 a pověřit starostu města k podpisu dohody o založení tohoto spolku.

Do destinační agentury zakládané Karlovarským krajem bylo přizváno dohromady 10 měst. Kromě Aše se jedná o města Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Jáchymov, Sokolov, Cheb, Ostrov, Loket a Boží Dar. Mezi její hlavní činnosti bude patřit „zajišťování společného marketingu pro Karlovarský kraj v oblasti cestovního ruchu, spolupráce při tvorbě a provádění destinačního managementu v regionu s významnými subjekty a organizacemi a prosazování společných zájmů v oblasti cestovního ruchu“. Cílem projektu je nastartování systematické propagace regionu a jeho atraktivit zaměřením na lázeňství a zdravotní cestovní ruch a vytvoření partnerské sítě mezi aktéry cestovního ruchu v rámci celého Karlovarského kraje.

Rada města Aš doporučila zastupitelstvu schválit koupi pozemku o výměře cca 40 m² ve Vernéřově za 15 tisíc korun. Na pozemku, nyní ve vlastnictví společnosti PETA 27, s.r.o., se nachází památník padlých. Společnost PETA 27 o místo dlouhé roky pečuje, samotný památník a jeho okolí ale v současné době vyžaduje celkovou úpravu, kterou by mělo ve veřejném zájmu provést město Aš.

Rada města Aše po projednání schválila plán středních oprav komunikací a chodníků na rok 2016. Na opravy chodníků a komunikaci je vyčleněno dohromady 9,4 miliónu korun – 6,6 miliónu na komunikace a 2,8 miliónu korun na chodníky.

V plánu je:
střední oprava vozovky a chodníku v ulicích Horská a Čajkovského, od ulice Smetanova k ulici Okružní,
střední oprava vozovky a chodníků v ulici Klostermannova, od ulice Hlavní po ulici Na Vrchu,
střední oprava vozovky a chodníků v ulici Karolíny Světlé, od ul. Hlávkova po ulici Skřivánčí,
střední oprava chodníků v ulicích Havlíčkova, textilní a Čechova,
střední oprava chodníků v ulici Tylova,
střední oprava vozovky v ulici Okružní, od křižovatky se Slovanskou po křižovatku s ulicí Studentskou,
střední oprava vozovek v k.ú. Doubrava, Kopaniny.
(pozn.: střední oprava spočívá ve výměně povrchu vozovky či chodníku, vyrovnání event. doplnění poškozených obrubníků)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…