Město Benešov seznámilo rodiče s novostavbou MŠ Úsměv

13.02.2017 21:50

V MŠ Úsměv se sešli místostarosta Ing. Jiří Švadlena a místostarostka Nataša Bruková s rodiči dětí, aby jim podali bližší informace o realizaci výstavby nové školky (místo té stávající), která již novou podobu velmi potřebovala. Vedení města Benešov seznámilo vedení školy i rodiče dětí s časovým harmonogramem realizace a přišlo především ukázat finální podobu nové MŠ.

Město Benešov seznámilo rodiče s novostavbou MŠ Úsměv
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Zástupci města se s vedením mateřské školy rozhodli pro variantu přestěhování dětí do náhradních prostor, a to především z důvodu rozsáhlých stavebních prací a s tím spojeného provozu stavební mechanizace, vysoké hlučnosti a prašnosti.

Současná MŠ Úsměv ukončí provoz v nynější budově 31. března 2017 a děti budou dále rozmístěny do zapůjčených prostor v základních školách v Benešově. Konkrétně v ZŠ a MŠ Karlov, v ZŠ Jiráskova a v ZŠ Dukelská. Provoz mateřské školy bude standardní od 6:30 do 17:00 hodin. Děti budou v dopoledních hodinách v družinových třídách, kdy třídy a jejich učitelky mateřská škola zachová, jak sdělila sama ředitelka mateřské školy. Dále uvedla, že výchovně vzdělávací nabídka bude probíhat beze změn tak, jak byly děti doposud zvyklé. Jen po obědě se děti přesunou do prostor nejbližších MŠ, konkrétně do MŠ Karlov, MŠ Čtyřlístek a případně i do MŠ Beruška či MŠ U kohoutka Sedmipírka, aby odpolední režim dětí probíhal v klidnějších prostorách. Stravovat se budou děti ve školních jídelnách ZŠ a stravování bude zajištěno tak, aby byl splněn spotřební koš, finanční norma i způsob úhrady, tak jako doposud.

Provoz MŠ v náhradních prostorách byl z hlediska hygienických předpisů rovněž konzultován s hygienickou stanicí v Benešově a z hlediska bezpečnostních předpisů s firmou Bezpo Benešov.

Stavba bude probíhat od jara 2017 do konce prázdnin 2017. Děti se tak budou moci nastěhovat do nové MŠ již v září 2017.
Rodiče měli na vedení města Benešov pár dotazů ohledně faktického fungování provozu v náhradních prostorách. S novým dočasným fungováním školky byli rodiče spokojeni, neboť vedení města, včetně paní ředitelky MŠ, nabídli rodičům, že v případě různých problémů se mohou s důvěrou obrátit na vedení města, které se bude jejich záležitostmi ihned zabývat.

Závěrem vedení města požádalo rodiče o schovívavost a trpělivost při této nelehké situaci. Odměnou rodičům a zejména dětem bude nová, moderní školka s krásnou funkční zahradou, která dětem přinese nové možnosti vzdělávání a mnoho nových zážitků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…