Město Brno se dohodlo s konventem Milosrdných bratří na budoucím provozu nemocnice

24.08.2017 12:18

Mezi statutárním městem Brnem a konventem Hospitálského řádu sv. Jana z Boha – Milosrdných bratří v Brně existuje smlouva o dlouhodobé spolupráci při využívání areálu nemocnice a pak samotná nájemní smlouva na dobu 20 let, která bude v příštím roce končit.

Město Brno se dohodlo s konventem Milosrdných bratří na budoucím provozu nemocnice
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Proto se nyní město a konvent dohodly na tom, jak by měla v dalším období vypadat vzájemná spolupráce obou stran a fungování tohoto nemocničního zařízení. Vznikne tak dokument, ve kterém budou definovány podmínky působení města a konventu v areálu nemocnice.

„Jsem velice rád, že jsme dospěli ke vzájemné dohodě mezi městem a konventem Milosrdných bratří. Léty osvědčená spolupráce tak bude pokračovat ve vzájemné symbióze. Město bude nadále zajišťovat kvalitní zdravotní péči v nemocnici. V jejím areálu bude postaven nový pavilon pro stovku dlouhodobě nemocných pacientů, o které se budou starat zástupci Milosrdných bratří,“ komentoval dohodu primátor Petr Vokřál.

Nemocnice tedy bude nadále provozována v rámci veřejného sektoru – statutárního města Brna. Město pak poskytne finanční prostředky na výstavbu nového pavilonu, do kterého převede přibližně sto lůžek pro dlouhodobou zdravotní resp. zdravotně-sociální péči. Město Brno a Konvent Milosrdných bratří tedy budou i nadále dlouhodobě ve vzájemné spolupráci zajišťovat akutní i následnou zdravotní péči pro své občany a tyto služby budou na sebe plynule navazovat.

„Také s uspokojením potvrzuji, že jsme se dohodli na modelu další vzájemné spolupráce ve prospěch nemocných a potřebných. Řád Milosrdných bratří je připraven precizovat podmínky dalšího využívání stávajícího areálu nemocnice včetně případného rozvoje nad rámec stávajícího rozsahu poskytované péče, vlastními kapacitami pak zajistí provoz omezeného rozsahu následné zdravotní, resp. zdravotně-sociální péče o dlouhodobě nemocné, což odpovídá poslání řádu sloužit nejpotřebnějším,“ dodal provinciál Hospitálského řádu sv. Jana z Boha – Milosrdných bratří Joachim Mačejovský.

Veřejnost bude postupně seznamována s konkrétními opatřeními v této věci, a to dle domluvy obou stran prostřednictvím pana primátora za město Brno a bratra převora za brněnský konvent.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…