Město Chrudim dokončí rekonstrukci Švermovy ulice, přibude zeleň i parkovací místa

13.02.2016 7:29

Chrudimští radní na svém jednání 9. února 2016 vybrali dodavatele druhé a třetí etapy rekonstrukce Švermovy ulice. Bude jí firma D&D Profi s. r. o. Dašice, která v loňském roce prováděla první etapu rekonstrukce. Stavební práce budou ve výši 2,3 milionu korun včetně DPH.

Město Chrudim dokončí rekonstrukci Švermovy ulice, přibude zeleň i parkovací místa
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Navazujeme na rekonstrukce síťařů provedené v loňském roce. Z finančních i technických důvodů se nám vloni podařilo realizovat pouze rekonstrukci chodníku v Opletalově ulici a první etapu rekonstrukce Švermovy ulice, v letošním roce chceme práce dokončit,“ říká starosta města Petr Řezníček.

Město navazuje na realizované rekonstrukce plynařů a dalších síťařů spoluprací na obnově povrchu krytů chodníků nebo komunikací, případně vlastními investičními akcemi. V případech, kdy dochází k rozkopání celých úseků chodníků, by měl být nový povrch proveden ze šedé zámkové dlažby. Podle architekta města Marka Janatky je vhodné držet zásadu, že v celé lokalitě budou nově řešené povrchy stejné.

„V některých ulicích, jako je například právě Švermova ulice, chceme navíc využít rekonstrukčních prací k tomu, aby se zlepšilo jejich šířkové uspořádání, a to především ve prospěch parkovacích míst. I nová parkovací místa budou řešena ze šedé zámkové dlažby, na některých místech bude nově doplněna zeleň a rekonstruováno veřejné osvětlení,“ dodává starosta Petr Řezníček.

Zmiňovaná rekonstrukce nebude v lokalitě tzv. Nového Města jedinou. Letos budou postupně následovat ještě rekonstrukce chodníků v částech ulic V Tejnecku, Na Valech a Heydukova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…