Město Chrudim proinvestuje ve svých základních školách přes 9 milionů korun

14.07.2017 17:26

Období letních prázdnin je tradičně dobou, kterou město využívá pro investice a opravy ve školách a školských zařízeních. Výjimkou není ani letošní léto. Město Chrudim se pustilo do několika větších akcí na svých základních školách.

Město Chrudim proinvestuje ve svých základních školách přes 9 milionů korun
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Největší akcí je projekt rekonstrukce hospodářského objektu ZŠ U Stadionu, který vlastně navazuje na již dříve realizované zateplení objektu prvního stupně a tělocvičny této školy“, říká starosta města Petr Řezníček. Tento projekt v sobě zahrnuje rekonstrukci školní kuchyně s výměnou podlah, obkladů a rozvodů, výměnu dřevěných oken za plastová, opravu schodiště do objektu a následně i zateplení. Celková výše nákladů činí 7,1 milionu korun.

Druhou větší akcí, která byla zahájena začátkem července, jsou rekonstrukce sociálních zařízení v ZŠ Dr. Malíka, především pak rekonstrukce a rozšíření zařízení u tělocvičny. V tomto případě je nutné kapacitně sociální zázemí rozšířit a zrekonstruovat sprchy i šatny, tedy udělat všechny nové rozvody, obklady i podlahy. Náklady na všechny rekonstrukční práce v této škole budou činit téměř dva miliony korun.

Kromě toho prakticky ve všech školách probíhají další drobné opravy a úpravy.

Částka, kterou město ve svých základních školách v letošním létě proinvestuje, dosáhne téměř 9,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…