Město Most se distancuje od nepravdivých informací televize Prima FTV

26.05.2017 20:40

Reportáž televize Prima FTV v nedělních zprávách 21. 5. 2017 informovala o tom, že se německá seniorka zranila na chodníku města.

Město Most se distancuje od nepravdivých informací televize Prima FTV
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

 Záběry, které v reportáži redaktorka Pavlína Janečková použila, jsou však natočené na pozemku, který patří  soukromé firmě Le Cygne Sportif, a. s., se sídlem v Praze. Ta také zodpovídá za jeho stav, Komu pozemek mezi Repre a Priorem patří, si může každý, tedy i reportérka Janečková zdarma na internetu ověřit.

Občany města a všechny diváky tak reportáž uvedla v omyl, protože na tomto místě k incidentu nedošlo. Navíc reportáž podsouvá divákům, že za stav zničeného soukromého chodníku je zodpovědné město, které s jeho stavem nic nedělá. Opak je pravdou – vedení města si stav komunikací, poničené intenzivní zimou, uvědomuje a letošní investice, které do oprav a údržby půjdou, se zvýšily z 25 na 46 miliónů korun. Vedení města se tímto také ohrazuje proti vyznění reportáže a údajné zodpovědnosti města Most za stav zmíněného pozemku.

Současné vedení města dokázalo budovu Repre znovu získat do majetku města, které předchozí vedení nevýhodně prodalo a navíc neinvestovalo do nutných provozních oprav. Proto muselo město loni investovat například do opravy trafostanice v katastrofálním technickém stavu a opravit schodiště – to vše proto, aby byl po dobu dvou sezón zajištěn provoz pro společenské akce města a jeho organizací. V plánu je také oprava celého objektu v řádu stovek miliónů korun, které chce vedení Mostu co nejvíc financovat ze svých peněz. Rekonstrukce tak velkého objektu však není možné realizovat během jednoho roku, vše ala směřuje k tomu, aby se přípravné a projekční práce rozeběhly už příští rok.  

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…