Město Nový Bor nominovalo starostu Jaromíra Dvořáka do představenstva vodárny

15.05.2017 10:51

Město Nový Bor nominovalo starostu Jaromíra Dvořáka na post člena představenstva Severočeské vodárenské společnosti a. s. (SVS). Rozhodli o tom zastupitelé města na svém mimořádném jednání ve středu 10. května s tím, aby aktivně hájil zájmy všech obcí a měst Libereckého a Ústeckého kraje, která jsou akcionáři vodárenské společnosti.

Město Nový Bor nominovalo starostu Jaromíra Dvořáka do představenstva vodárny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starosta Nového Boru Jaromír Dvořák

„Samosprávy nemají svého zástupce v představenstvu už tři roky,“ upozorňuje Jaromír Dvořák.

Ten kandiduje na člena představenstva za Hanu Moudrou, jíž v červnu skončí čtyřleté funkční období. Bývalá českolipská starostka dlouhodobě žije v Královehradeckém kraji. Za šťastnou nepovažují zastupitelé nominaci zastupitele Petra Skokana, jehož navrhlo město Česká Lípa jako svého kandidáta rovněž za Hanu Moudrou. „Respektujeme rozhodnutí České Lípy a vnímáme zkušenosti Petra Skokana z doby, kdy v minulosti působil v představenstvu SVS. Na druhou stranu je také pravidlem, že obce nominují své statutární zástupce a nikoliv „jen“ zastupitele. A s ohledem na to, že se nyní jedná o strategii pro zajištění provozu vodárenské struktury po roce 2020 a jde o projekt, který zásadně ovlivní budoucí vývoj celé společnosti, nepovažujeme nominaci českolipského zastupitele za řešení ve prospěch samospráv. Ať už kvůli procedurálním postupům, přenosu informací mezi samosprávami, tak i kontinuitě mezi nimi a vodárenskou společností,“ vysvětluje Jaromír Dvořák.  

Cílem jeho nominace je dosáhnout toho, aby zisk z provozování vodárenské soustavy z r. 2020 použila SVS na rekonstrukce majetku akcionářů, tedy obcí a měst Libereckého a Ústeckého kraje.

„Jak moc je to potřebné, víme z vlastní zkušenosti, kdy jsme se předloni potýkali s velkými problémy kvůli zhoršené kvalitě vody ve městě. Proto bych chtěl z pozice člena představenstva aktivně vstupovat do rozhodování společnosti, prosazovat a podporovat zájmy nejen Nového Boru a našeho regionu ale všech obcí,“ zdůrazňuje Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…