Město Ostrov pomohlo lidem z vyhořelé ubytovny

27.10.2016 18:30

V pondělí 17. října zachvátil požár soukromou ubytovnu pro sociálně slabé v Krušnohorské ulici v Ostrově. Přibližně čtyři desítky obyvatel z obou polovin objektu ubytovny, byť oheň poničil pouze jednu část dřevěné budovy s plechovým obložením, byly okamžitě evakuovány.

Město Ostrov pomohlo lidem z vyhořelé ubytovny
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

Po dvě noci jim útočiště poskytla sportovní hala TJ Ostrov. Ta byla vytopená a lidem bylo k dispozici i sociální zázemí. Krizový štáb města ve spolupráci s hasiči zajistil evakuovaným také přikrývky a základní hygienické potřeby. Stravování zajistilo taktéž město Ostrov, druhý večer dostali evakuovaní večeři formou sponzorského daru od ostrovského podnikatele.

Strážníci Městské policie a asistenti prevence kriminality se postarali o nepřetržitý dohled nad pořádkem a bezpečností ve sportovní hale. Sociální pracovnice zajistily mimo jiné otevření skladu oblečení oblastní charity v Ostrově a evakuovaní lidé si mohli vybrat potřebné ošacení. Tři z evakuovaných občanů také přišli při požáru o doklady totožnosti a odbor sociálních věcí jim pomohl zařídit vydání náhradních. Ve středu 19. října se sedm osob přestěhovalo do jiné soukromé ubytovny v ulici Dukelských hrdinů, všichni ostatní se v dopoledních hodinách vrátili do nepoškozené části vyhořelé ubytovny. Zničenou část objektu majitel zbourá a v nejbližších měsících postaví znovu.

„Za vedení města bych rád poděkoval především krizovému štábu, který zafungoval velmi dobře. Stejně tak strážníkům Městské policie a asistentům prevence kriminality a pracovnicím odboru sociálních věcí, ti všichni se o evakuované bezvadně postarali a pomohli jim v nelehké situaci. Dík patří také hasičům, kteří komplikovaný požár velmi dobře zvládli a dostali pod kontrolu,“ řekl starosta Pavel Čekan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…