Město Semily má nové logo

19.10.2017 17:29

Město Semily má nové logo. Jeho podobu schválili radní na svém jednání 9. října.

Město Semily má nové logo
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Základem nového vizuálního stylu města bude nápis Semily doplněný motivem paroží kopírujícího písmeno M. Barevné provedení loga vychází z historického znaku Semil. Autorem návrhu je designer, Ing. Nikola Bogdanovič, který je mimo jiné autorem konceptu vizuálního stylu turistické oblasti Českoskalicko či loga regionu Bystřicko. Semily získaly svoji značku poprvé, doposud se prezentovaly pouze svým historickým znakem. Proces implementace nového vizuálního stylu městského loga bude  probíhat postupně v nadcházejících měsících.

"S nápadem na vytvoření nového loga města Semily jsme přišli již více než před rokem, ale cesta k jeho realizaci nebyla úplně snadná. Většina zamýšlených řešení byla pro radu města příliš nákladná." říká Ing. Tomáš Sábl, 1. místostarosta města Semily. "Až na doporučení Kulturní komise jsme se rozhodli využít internetového portálu DesignTurnaj, který zprostředkovává online designové soutěže. Jeho výhodou je, že se dá získat větší množství návrhů za relativně nízkou cenu."

V případě města Semily do soutěže přišlo více než 40 návrhů nového loga města. Procesem výběru se zabývala speciálně jmenovaná hodnotící komise složená ze zástupců města i z odborníků na grafický design. Ta z doručených návrhů vybrala tři finalisty. Z nich poté Kulturní komise doporučila vítězný návrh, jenž následně na svém jednání schválila rada města.

"Hlavním cílem návrhu loga pro město Semily bylo najít řešení, které bude nápadité, snadno rozeznatelné a univerzálně použitelné v rámci vizuální identity. Identifikátorem a nosným prvkem celého loga je jelení paroží vycházející ze znaku města. Paroží osazené do diagonál písmene M představuje nejen hlavní symbol, ale také šipku nebo ukazatel umožňující orientaci ve městě a navazuje na heslo: Ze Semil není nikam daleko." říká Ing. Nikola Bogdanovič, autor vítězného návrhu.

Před samotným implementováním nového znaku do každodenního života města dojde ke zpracování kompletního grafického manuálu jednotného vizuálního stylu stanovujícího užití loga na různých materiálech města, ve webové prezentaci, na reklamních nosičích a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…