Město Ústí nad Orlicí rozdělilo dotace z grantových programů

21.04.2017 6:33

Rada města a následně Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí rozdělovalo dotace na zájmovou a spolkovou činnost.

Město Ústí nad Orlicí rozdělilo dotace z grantových programů
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

V oblasti dotací na pravidelnou sportovní činnost a údržbu sportovišť bylo rozděleno celkem 3.240 tis. Kč, dalších 360 tis. Kč na významné sportovní akce, mezi které patří např. Rieter Open, Ústecká
21 a Skiinterkritérium. „Finanční prostředky na pravidelnou sportovní činnost se rozdělují podle vytvořené metodiky výpočtu podpory dle počtu členů oddílů do 18 let věku. U soutěžního sportu činí výše podpory 1.250 Kč za každého člena pro organizace s nutností údržby sportoviště a 1.950 Kč za každého člena pro organizace bez údržby sportoviště. U rekreačního sportu činí podpora 500 Kč za každého člena. Účelové dotace do oblasti sportu činí v letošním roce celkem 3,6 milionu korun,“ sdělil starosta města Petr Hájek.

Dotace určené na kulturní aktivity byly rozděleny v celkové výši téměř 2,2 mil. Kč. „Jednotlivé spolky byly podpořeny částkou půl milionu korun, činnost Malé scény a Klubu přátel umění dotací ve výši téměř 800 tisíc korun. Mezi ústecké školy bude v průběhu roku rozděleno celkem 300 tisíc korun jednak na úhradu nájemného v kulturních zařízeních města a jednak na potřebné materiálové dovybavení. Významné kulturní akce, které mají mezinárodní přesah, byly podpořeny dotací 600 tisíc korun,“ upřesnil starosta.

V rámci programu na vzdělávací, protidrogové a tělovýchovné projekty škol a školských zařízení bylo rozděleno celkem 380 tis. Kč, na preventivní programy škol dalších 100 tis. Kč.

V oblasti zdravotnictví a sociálních služeb bylo rozděleno celkem 1,3 mil. Kč mezi 32 žadatelů. „V rozpočtu sociálních služeb zůstává dalších 200 tisíc korun, které budou rozděleny v podzimní výzvě. Mimo uvedené dotační prostředky byl z rozpočtu města podpořen 90 tisíc korun Senior klub, který v letošním roce slaví 10. výročí svého vzniku, dále pak Klub důchodců 50 tisíci, program Prevence kriminality 100 tisíci a Komunitní plán 120 tisíci korun,“ vyjmenoval další finanční podporu místostarosta města Jiří Preclík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…