Město Vsetín navštívil Mons. Jan Graubner

27.03.2015 19:20

Město Vsetín navštívil v úterý 24. března Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský, který byl hostem a přednášejícím na setkání ekonomických a pastoračních rad děkanátu, jež navštívilo více než 100 účastníků.

Město Vsetín navštívil Mons. Jan Graubner
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Během návštěvy Vsetína se arcibiskup Graubner spolu s děkanem Františkem Králem, farářem P. Vlastimilem Vaňkem a biskupským vikářem Petrem Bulvasem setkal i s místostarostkou Vsetína Simonou Hlaváčovou a radní Bohumilou Holeňovou.

Na úvod společného setkání informoval účastníky Mons. Jan Graubner o průběhu církevních restitucí, hlavním tématem jeho přednášky pak bylo dobrovolnictví v církvi a ve společnosti všeobecně. „Na osobním setkání, které proběhlo na vsetínské radnici, jsme s arcibiskupem Graubnerem, s děkanem Králem a jejich kolegy probírali zejména otázky školství. Hovořili jsme o demografickém vývoji a o aktuálním tématu, kterým je zápis a počet míst v mateřských školách. Diskuse se dotkla i alternativních přístupů ve školství a vysokých škol,“ přednesla projednávaná témata místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová.

Mons. Jan Graubner pohovořil také o problematice vysokých škol v České republice a uvedl: „V jednom období jsem usiloval o otevření církevní vysoké školy u nás, ale tento požadavek byl zamítnut. Nicméně po celé České republice vznikaly a vznikají vysoké školy, ale mnohdy u nich není pohlídána kvalita. A tak se snadno může stát, že  u vysokoškolského vzdělání bude docházet k degradaci.“

„Setkání tohoto druhu a rozměru patří mezi pravidelné aktivity pana arcibiskupa, ve Vsetíně se naposledy uskutečnilo před deseti lety. Možnosti přivítat arcibiskupa na radnici a příležitosti k osobnímu rozhovoru si velmi vážíme,“vyzdvihla tuto významnou návštěvu radní Bohumila Holeňová.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…