Město na míru: Praha 10 podpoří jedenáct projektů ze Zásobníku

14.06.2017 19:05

Praha 10 dá ze svého rozpočtu více než 430 tisíc korun na projekty obyvatel „Desítky“. Porota letos vybrala 11 projektů, které podpoří v rámci tradiční soutěže Zásobník projektů – město na míru. Letošní výběr včera posvětilo i Zastupitelstvo městské části.

Město na míru: Praha 10 podpoří jedenáct projektů ze Zásobníku
Foto: praha10.cz
Popisek: Úřad Městské části Praha 10

Soutěž Zásobník projektů – město na míru je určena všem obyvatelům Prahy 10, kteří chtějí nějakým způsobem vylepšit své okolí. Pokud přijdou s projektem, který splní podmínky soutěže a uspěje před odbornou porotou v konkurenci, mohou se dočkat finanční podpory až 100 tisíc korun.

„Letos podpoříme celkem 11 projektů dohromady za 436 tisíc korun. Uspěly velmi různorodé projekty od kulturních akcí, přes akce pro děti až po výtvarné umění,“ říká místostarosta Radek Lojda (TOP 09).

Cílem soutěže, která se letos uskutečnila už pošesté, je podpořit projekty nebo akce, které zpříjemní život obyvatel desáté městské části a zároveň podpořit v jejich aktivitě ty, kteří se o to snaží.

„Zásobník projektů – město na míru je soutěž ojedinělá v tom, že dává příležitost ucházet se o finanční podporu nejen organizacím a spolkům, ale klidně jednotlivcům. Nejde totiž o podporu organizací, ale skvělých nápadů, kterých, jak jsme mohli vidět i letos, je v Praze 10 dostatek,“ říká Radek Lojda.

O tom, které z přihlášených projektů uspějí, rozhoduje jedenáctičlenná odborná porota ze zástupců úředníků ÚMČ Praha 10, zastupitelů MČ Praha 10 a veřejnosti. Vyhodnocuje se potom několik kritérií: realizovatelnost projektu, jeho přínos pro obyvatele MČ Praha 10, míra zapojení místních obyvatel, estetická kvalita úprav, úroveň a forma zpracování projektu i jeho originalita.

Poslední slovo má potom Zastupitelstvo městské části, které včera materiál schválilo a úspěšným projektům tak v realizaci už nic nebrání.

Tabulku s projekty, které uspěly letos, naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…