Město podpoří Oblastní charitu Liberec

27.09.2016 21:25

Dotaci ve výši 200 000 Kč získá z rozpočtu města Oblastní charita Liberec, a to na sociální službu Domov pokojného stáří – Domov sv. Vavřince v Chrastavě. Poskytnutí účelové dotace, vázáné na úhradu provozních a osobních nákladů, již schválili liberečtí radní.

Město podpoří Oblastní charitu Liberec
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Jde o službu, která není poskytována na území Liberce, a proto Domov pokojného stáří nemohl být finančně podpořen z rozpočtu města v rámci komunitního plánování sociálních služeb. Zajišťování přístřeší či bydlení lidem v nouzi patří mezi naše nejvyšší priority a toto zařízení využívá i devět libereckých klientů. Proto chrastavský Domov pokojného stáří i letos podpoříme individuální dotací, která bude ve stejné výši jako loni,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr.

Posláním Domova pokojného stáří – Domova sv. Vavřince je umožnit seniorům a osobám se zdravotním omezením v seniorském věku prožití důstojného stáří v zařízení rodinného typu. Seniorům je poskytnuto ubytování, celodenní stravování, sociálně terapeutická a aktivizační činnost a samozřejmě odborná zdravotní a sociální pomoc. Kapacita zařízení je 11 pokojů s 20 lůžky. Předpokládané náklady na provoz Domova pokojného stáří – Domova sv. Vavřince na rok 2016 činí 6 142 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…