Město připravuje prázdninový projekt Letní Sportmanie Plzeň 2017

19.06.2017 12:12

Plzeň připravuje velký sportovní projekt nazvaný Letní SPORTMANIE Plzeň 2017. Desetidenní akce, jež se uskuteční od 18. do 27. srpna, by měla navázat na loňský úspěšný Olympijský park Plzeň 2016, který za 16 dní navštívilo zhruba 110 tisíc lidí. Konečné slovo při schválení projektu budou mít zastupitelé, kteří se příští týden budou zabývat uvolněním prostředků na akci.

Město připravuje prázdninový projekt Letní Sportmanie Plzeň 2017
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Místem dění by měl opět být amfiteátr a park za OC Plzeň Plaza. Akci chtějí letos organizátoři víc zaměřit na adrenalinové sporty. Mezi hlavní atrakce bude patřit Jump Arena, největší outdoorová sestava trampolín v České republice, chybět nebudou lanové a lezecké centrum, fit park, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Pořadatelé chystají běžecké závody zdatnosti, besedy se sportovci, ranní cvičení a podobně. Vstup na akci, jejímž cílem je rozvíjet a podporovat sport a zdravý životní styl, bude zdarma.

„Loňský olympijský park měl obrovský úspěch, měl smysl. Proto bychom i letos chtěli Plzeňanům a návštěvníkům města nabídnout možnost smysluplně trávit prázdninové dny, seznámit se s jednotlivými druhy sportů, vyzkoušet si nejrůznější atrakce. Na rozdíl od loňska je připravovaný program víc postaven na adrenalinových, individuálních a netradičních aktivitách,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

Podle plzeňského radního pro oblast podpory podnikání a sportu Petra Chvojky stejně jako loni opět vzniká sportovní program ve spolupráci s místními sportovními kluby, park za řekou díky tomu nabídne 50 až 60 sportovních aktivit. „Hlavní atrakcí se stane Jump Arena, tedy sestava trampolín o rozměrech 30 krát 15 metrů. Trampolíny jsou určeny pro vertikální skákání i pro skákání z boku, užít si je mohou dospělí i děti od čtyř let věku,“ přiblížil Petr Chvojka. Většina podobných sestav je vyráběna pro vnitřní použití, obdobně velká pro venkovní účely v České republice není.

Podle Filipa Mariana z Odboru sportu Magistrátu města Plzně, který má projekt na starost, si návštěvníci vyzkouší nejen jednotlivé sportovní disciplíny, ale připraveny jsou i výzvy v podobě tří závodů. „Pro rodiny s dětmi od čtyř do 15 let to bude Predator Junior, jenž se uskuteční každý den v prostoru areálu. Nejmenší děti při něm zdolají trasu spolu s rodiči, starší samy,“ přiblížil. Široké veřejnosti je určen Predator Run, v poslední době stále vyhledávanější typ závodu. „U Predator Run předpokládáme účast až dvou tisíc běžců, uskuteční se hned první otevírací den sportovní části, tedy v sobotu 19. srpna. Trasa povede z areálu za OC Plzeň Plaza přes Škodovku a zpět, délka bude zhruba 7 až 8 kilometrů, na závodníky čekají nástrahy ve formě překážek, které musí běžci zdolat,“ uvedl Filip Marian. Divácky nejatraktivnější bude Predator Challenge, jenž se poběží každý večer v areálu za OC Plzeň Plaza. „Půjde o souboj jednotlivců ve dvojicích proti sobě v běhu zdatnosti přes různé nástrahy na zhruba sto metrů dlouhé trase. Každý večer se od 20 hodin uskuteční kvalifikace, v sobotu 26. srpna pak chystáme velké finále,“ doplnil Filip Marian, jenž u tohoto typu závodu předpokládá účast spíše profesionálních sportovců z České republiky i zahraničí.

Slavnostní zahájení projektu Letní SPORTMANIE Plzeň 2017 se uskuteční v pátek 18. srpna v 19 hodin. Program bude postaven na ukázkách adrenalinových aktivit, návštěvníky čeká sportovněji zaměřená show. Součástí desetidenního programu budou také besedy se známými sportovci, přednášky a autogramiády. Nedílnou součástí akce se stanou, stejně jako v loňském roce, hojně navštěvovaná ranní cvičení pro veřejnost.

Svým projektem za zhruba 5,5 milionu korun, na nějž částkou 1,5 milionu korun přispěje i Úřad městského obvodu Plzeň 1, chce město oslovit nejen Plzeňany, ale i ostatní obyvatele regionu a také návštěvníky z jiných krajů České republiky. Ve čtyřech okresních městech Plzeňského kraje se proto uskuteční malé ochutnávky Letní SPORTMANIE Plzeň 2017. „Jednodenním sportovním programem chceme ve čtyřech vybraných městech oslovit v dopoledních hodinách děti, v odpoledních pak širokou veřejnost. Lidé si budou moci vyzkoušet adrenalinové aktivity, k dispozici jim bude i mobilní lezecká stěna, a to 26. června v Rokycanech, 27. června v Domažlicích, 28. června v Tachově a 29. června v Klatovech,“ doplnil Filip Marian.

Předzvěstí největší letošní sportovní události na území města Plzně bude také propagační show spolu s umístěním mobilní lezecké stěny na náměstí Republiky v Plzni, jež odstartuje v červenci a potrvá do zahájení akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…