Město získalo dotaci na projekt Odborné analýzy poskytovatelů sociálních služeb v Nymburce

19.08.2017 19:32

Město Nymburk podalo žádost o dotaci na podporu komunitního plánování, konkrétně na zaplacení zpracování odborné analýzy jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb v Nymburce. Podanou žádost schválilo zastupitelstvo Středočeského kraje na svém červnovém zasedání v plné výši.

Město získalo dotaci na projekt Odborné analýzy poskytovatelů sociálních služeb v Nymburce
Foto: red
Popisek: Nymburk

„Analýza sociálních služeb bude sloužit ke zlepšení poskytovaných sociálních služeb a hlavně k transparentnějšímu a spravedlivějšímu rozdělování peněz, které město do sociálních služeb dává,“ informovala místostarostka Mgr. Adriena Gabrielová.

V současné době je v Nymburce vytvořen již III. Střednědobý plán rozvoje a udržitelnosti sociálních a návazných služeb, který má platnost do roku 2020. V návaznosti na implementaci tohoto plánu zažádalo město kraj o finanční prostředky na vypracování odborné analýzy jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb v Nymburce. Výstupy z analýzy budou stěžejními podklady při rozdělování „Programových dotací z rozpočtu města Nymburk“ pro poskytovatele zařazené v „Minimální síti sociálních a návazných služeb města Nymburk, což výrazně zvýší transparentnost, hospodárnost a efektivitu poskytnutých dotací.

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo podanou žádost v programu „Středočeský Humanitární fond – TZ Sociální oblast“, a to v plné výši. Dotace z rozpočtu Středočeského kraje bude poskytnuta ve výši 99 tisíc korun. Celkové náklady projektu budou 110 tisíc korun. V projektu byla schválena celá částka, tedy 99 tisíc korun, přičemž 10% spoluúčast města z celkových nákladů bude 11 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…