Mezinárodní happening amatérských nadšenců jídla opět dorazí do Hradce Králové

19.05.2016 18:42

Mezinárodní festival všech milovníků domácího jídla a pití založený na principu "pop-upů", to je Restaurant day, který v květnu opět míří do Hradce Králové. Happening jídla, který umožňuje všem milovníkům gastronomie otevřít si na jeden den svou vlastní restauraci, kavárnu, čajovnu nebo třeba bistro a nabízet doma připravená jídla na netradičních místech po celém městě. Myšlenkou celé akce je sdílet radost z jídla a vaření, pobavit se, poznat nové přátelé a vychutnat si společně tento den plný nevšedních gastronomických zážitků.

Mezinárodní happening amatérských nadšenců jídla opět dorazí do Hradce Králové
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V Hradci Králové se uskuteční již druhý Restaurant day v sobotu 21. května 2016. Akce bude probíhat po celém městě ale hlavní program, který je tentokrát pojímán jako piknik, je naplánován před café & music barem NaPLAVKA od 11:00 do 16:00. „Po prvním ročníku jsme měli jen samé pozitivní ohlasy, jídla byla často skutečným gastronomickým zážitkem, navázali jsme nové kontakty, dnes vím minimálně o dvou prodejcích, kterým Restaurant day dodal odvahu a pouští se do vlastního podnikání.“, pochvaluje si organizátorka festivalu Lenka Rejtharová.

Koncept Restaurant dne zaujal i mnoho hradeckých podniků, které se rozhodly akci podpořit a zapojí se různými workshopy, které budou probíhat souběžně s hlavním programem. „Oslovili jsme několik podle nás zajímavých podniků ve městě a vysvětlili jim koncept Restaurant day a byli jsme sami překvapeni s jakým ohlasem ze strany provozovatelů jsme se setkali. Tentokrát jsme doprovodný program posunuli ještě o kousek dál a připravujeme živou kuchařkou show přímo z ulice. Myslím, že se účastníci mají na co těšit.“, dodává Rejtharová.

Organizátoři vyzývají všechny amatérské milovníky jídla, kteří si chtějí otevřít svou jednodenní restauraci, aby kontaktovali organizátory na facebookových stránkách nebo emailu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…