Michala Dvořáka ve funkci člena Rady města Plzně vystřídá Petr Chvojka

21.04.2017 11:30

Rezignaci na svou funkci uvolněného člena Rady města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu oznámil na čtvrtečním zasedání Zastupitelstva města Plzně pan Michal Dvořák.

Michala Dvořáka ve funkci člena Rady města Plzně vystřídá Petr Chvojka
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Funkce se vzdává k dnešnímu dni, městským zastupitelem i nadále zůstává. V jeho funkci jej nahradí zastupitel Petr Chvojka ze stejného politického hnutí Občané patrioti. Petr Chvojka, jenž je manažerem FC Viktoria Plzeň, bude ve vedení města působit jako neuvolněný radní.

Petr Chvojka„Vzhledem k okolnostem a událostem, které se děly kolem mé osoby v posledních týdnech, bych chtěl rezignovat na svoji funkci, a to k dnešnímu dni. Práci jsem měl rád, pomáhal jsem plzeňským sportovcům napříč celým spektrem. Je to pro mě těžké, emotivní. Nechci ale, aby dění kolem mé osoby vrhalo jakýkoliv stín na vás, mé kolegy, kteří jste mě podpořili. Svědomí mám absolutně čisté, věřím tomu, že se očistím a prokáže se má nevina,“ řekl zastupitelům Michal Dvořák. Jeho rozhodnutí souvisí s obviněním kvůli čerpání dotací na rekonstrukci tělocvičny v Božkově.

„Měl jsem to štěstí, že jsem se stal členem této rady, členem tohoto týmu, který funguje jako dobře běžící stroj. Chtěl bych tímto popřát Petru Chvojkovi, aby se mu dařilo. Celý život se tělem i duší věnuje sportu a já věřím, že tu energii bude předávat nám Plzeňanům,“ uvedl po volbě nového člena Rady města Plzně primátor Martin Zrzavecký.

Primátor také poděkoval Michalu Dvořákovi. „Je to férový člověk, férový hráč, mám s jeho jménem spojeno číslo 52, s nímž hrál v Plzni dlouhá léta a budu na něj takto vzpomínat,“ řekl primátor. Za práci, kterou v oblasti sportu pro Plzeň ze své funkce odvedl, poděkovali Michalu Dvořákovi i další zastupitelé.

„Naváži na práci, kterou Michal Dvořák započal a která nebyla vůbec jednoduchá. Budu pokračovat ve snaze udělat ze sportu rovnoprávný obor,“ reagoval po svém zvolení Petr Chvojka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…