Mikuláši s čerty rozsvítí vánoční výzdobu na Vsetíně

14.11.2017 19:00

Mikulášské družiny z Hornolidečska v pátek 1. prosince znovu zpestří Mikulášský den na Vsetíně. Kromě bohatého programu pro děti a tradičního jarmarku pro dospělé tak bude k vidění i spousta Mikulášů s čerty a anděly v pestrých maskách a kostýmech.

Mikuláši s čerty rozsvítí vánoční výzdobu na Vsetíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Vrcholem pak bude v 16.30 hodin společné rozsvícení vánočního stromu na náměstí Svobody a poté e všichni přesunou na Dolní náměstí, kde bude rozsvícen hlavní strom. Vánoční výzdoby se však dočká nově také smrk u vlakového nádraží a jeden strom v Panské zahradě.

Dopolední program určený pro nejmenší odstartuje v 9 hodin před domem kultury. Děti se mohou těšit na spoustu mikulášských her a aktivit, o které se postará Středisko volného času Alcedo. „Pro děti máme připravenou Andělskou poštu, Čertovské váhy, Hod nebeských koulí do koše nebo Přetahování lanem. Každá mateřská školka si bude moci ozdobit svůj vlastní vánoční stromeček a popovídat si s Mikulášem a jeho družinou," přiblížila program pro děti Stefanie Zonygová z Alceda. Pro dospělé bude připraven Mikulášský jarmark, který po celý den doplní netradiční kapela ze Střelné s příznačným názvem Čertovka.

Účast na odpoledním programu znovu přislíbily mikulášské a čertovské družiny z Lidečka a Valašské Polanky, které s dětmi a rodiči rozsvítí vánoční stromy. Jako první v půl páté společně rozsvítí vánoční strom na náměstí Svobody a poté se zvonečkový průvod vydá na Dolní náměstí, kde bude připravena kapela Valašská žízeň. Zde mezi pátou a půl šestou hodinou večerní bude rozsvícen také hlavní vánoční strom a ostatní vánoční výzdoba ve městě, která zahrnuje nově jeden strom v Panské zahradě a ozdobený smrk u vlakového nádraží. „V rámci každoročního rozšiřování vánoční výzdoby jsme se letos rozhodli nově ozdobit další dva stromy. První se nachází u vlakového nádraží, v místě, kde stávala historická mašinka a druhý prozáří Panskou zahradu“, uvedl starosta Jiří Růžička a doplnil: „Chtěl bych také poděkovat paní Haně Šafaříkové, která ze své zahrady na Hrbové darovala městu krásnou osmi metrovou jedli obrovskou, která bude zdobit náměstí Svobody.“

Starosta také žádá ostatní občany, kteří vlastní pěkný vzrostlý jehličnan, který již třeba přerůstá parametry jejich zahrady, a chtěli by jej městu věnovat jako vánoční strom na náměstí Svobody pro příští rok, ať neváhají a kontaktují správce městské zeleně Petra Mikulíka (tel.: 571 491 712, e-mail: petr.mikulik@mestovsetin.cz).

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…