Mikulov bavil Šumperk

22.06.2017 7:28

Město Šumperk a partnerské město Mikulov uspořádaly v pátek 16. června tradiční ochutnávku mikulovských vín, kterou poprvé hostily prostory šumperského divadla.

Mikulov bavil Šumperk
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Pro návštěvníky bylo nachystáno 163 vzorků vína od 33 vinařství z mikulovské vinařské podoblasti a dvou vinařství z rakouského příhraničí, a to zejména z vydařených ročníků 2015 a 2016,“ říká Bohuslav Vondruška ze šumperské radnice. Večerem provázela herečka Divadla Šumperk Olga Kaštická, jež na úvod vyzpovídala vinaře Stanislava Popelu st. a Ondřeje Havrana, kteří zhodnotili loňský vinařský rok.

O hudební doprovod se postarala cimbálová muzika Klaret pod vedením primáše Jiřího Vrbky. „Doprovodný program doplnilo vystoupení několikanásobného mistra České republiky v sekání sektů šavlí – tzv. sabráže – Kamila Prokeše, netradiční způsob otevírání lahví šumivých vín si navíc vyzkoušeli tři dobrovolníci z publika a všem se odseknutí hrdla láhve podařilo,“ doplňuje Vondruška a dodává, že v závěru programu předvedl lidový tanec zvaný verbuňk jeden z našich nejlepších verbířů Stanislav Popela ml. z Perné u Mikulova.

Poděkování za uspořádání akce míří do partnerského města Mikulova, s kterým Šumperk udržuje přátelské vztahy již od roku 1998, a hlavně do Mikulovské rozvojové, s. r. o., která degustaci vín zajistila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…