Minifotbalové naděje se v Kroměříži utkají o Pohár ministryně školství

28.04.2017 8:34

Kroměříž bude koncem května hostit významnou sportovní událost. Asociace školních sportovních klubů České republiky tu ve spolupráci s městem Kroměříží a SK Hanácká Slavia Kroměříž pořádá republikové finále v minifotbalu chlapců i dívek v rámci 3. ročníku Sportovní ligy základních škol o Pohár ministryně školství.

Minifotbalové naděje se v Kroměříži utkají o Pohár ministryně školství
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Projekt Sportovní ligy ZŠ, jehož pořadateli jsou AŠSK ČR, Česká unie sportu a MŠMT ČR si dal před lety za úkol rozpohybovat děti, vytáhnout je od obrazovek televizí a počítačů, motivovat je k tělovýchovné činnosti, ukázat jim, že sport není jen dřina a dril, ale i zábava, životní styl, kolektivní sdílení vítězství a třeba i neúspěchů. Aktivity směřují k tomu, aby sport byl dostupný všem ve všech místech Česka, což je možné právě prostřednictvím škol. Soutěže sportovní ligy probíhají v sedmi disciplínách (atletika, minifotbal, basketbal, florbal, házená, volejbal, plavání), z nichž každá má svého patrona – známou osobnost spojenou s příslušným druhem sportu. Fotbalovým, resp. minifotbalovým garantem je Zdeněk Grygera. Systém soutěže je pro všechny disciplíny stejný – z místních či okrskových soutěží se postupuje přes okresní a krajská finále do finále republikového. A právě to – minifotbalové - bude hostit 25. a 26. května kroměřížský fotbalový stadion. Do Kroměříže přijede pět dívčích a pět chlapeckých týmů.

„Je to poprvé, co se fotbalové finále poháru koná v neligovém městě,“ je hrdá na skutečnost, že se vrcholný turnaj letos koná v Kroměříži, členka AŠSK a jedna z pořadatelek akce Svatava Ságnerová. Sama se dlouhodobě věnuje fotbalu, a to dívčímu v Holešově, kde je šéfkou a zároveň hlavní trenérkou klubu DFK Holešov. I proto se velkou měrou zasadila o pořádání minifotbalového turnaje právě v Kroměříži. Pořadatelské město má právo do turnaje nasadit své týmy (k deseti, které prošly kvalifikačním sítem), fotbalisté a fotbalistky tak budou reprezentovat Kroměříž i ZŠ Slovan, která se ve svých sportovních třídách na kopanou zaměřuje.

Dvoudenní program začne slavnostním nástupem ve čtvrtek 25. 5. ve 14 hodin a vyvrcholením budou finálová utkání v pátek 26. 5. ve 13 hodin. Obě finále – v dívčí i chlapecké kategorii – bude v přímém přenosu vysílat Česká televize. Kromě minifotbalových soubojů je pro návštěvníky stadionu HS Kroměříž v Obvodové ulici připravený doprovodný program, obrovská gamezóna, autogramiáda patrona akce Zdeňka Grygery a další program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…