Místní komunikace v Náchodě čekají opravy

01.07.2016 16:40

Město Náchod pravidelně investuje do oprav místních komunikací. Stejně tak tomu bude i v letošním roce. V první polovině června byly vytypovány v obvodu města Náchoda komunikace ve špatném stavebním stavu a navržena co možná nejefektivnější a současně nejlevnější varianta jejich opravy.

Místní komunikace v Náchodě čekají opravy
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

V průběhu měsíců června a července tedy opraví Technické služby města Náchoda, s. r. o., tyto komunikace:

  • V Náměrkách - od mostu přes řeku Metuji po křižovatku s cyklostezkou do Pekla
     
  • Pod Brankou - od lesa po křižovatku s ulicí Dobenínskou
     
  • Dobenínská - od křižovatky s ulicí Novoměstskou po začátek garáží (bude opraveno souběžně s rekonstrukcí ulice Pod Brankou)
     
  • U Zastávky - od zahradnictví po tunel „u Stříbrného potoka“
     
  • Pod Homolkou
     
  • Zámecká a Máchova - od spodního vstupu do Déčka po autoopravnu
     
  • Smetanova, Ovocná - od ul. U Vodojemu po Šafaříkovu - ul. Smetanova i Šafaříkova jsou nově zrekonstruované, zbývá propojení těchto ulic přes ul. Ovocnou
     
  • Na Přadýnku - od ul. Borská kolem rybníčku po ul. Na Přadýnku, ulice Na Přadýnku i Rybářská jsou nově zrekonstruované, zbývá dokončit vjezd od ul. Borské
     
  • Myslbekova, Bílkova
     
  • Vítkova, Müllerova - špatný stav, velké díry, prohlubně po přípojkách - před kompletní rekonstrukcí obou komunikací budou opraveny alespoň největší nerovnosti

"Jsem rád, že jsme opět našli v městském rozpočtu potřebné dva miliony korun. Většina vybraných komunikací má popraskaný, vyspravovaný a místy propadlý povrch a opravu si rozhodně zaslouží. K opravám bude využita tzv. trysková metoda a následně proveden nátěr asfaltovou emulzí, v mnoha případech v celé šířce vozovky”, upřesnil postup starosta Jan Birke.

Kromě uvedených komunikací již probíhají opravy chodníků v ulicích Holubova a Štefkova a v letošním roce bude zrekonstruován i chodník v ulici Myslbekova (od ulice Jugoslávské kolem mateřské školy po křižovatku s ulicí Bílkova). Oprava čeká dále chodníky v ulici U Vodojemu (srpen–září 2016) a kompletně opravena bude příjezdová cesta, parkovací plochy a chodník na Karlově kopci v ulici Zahradní za domem čp. 336 (předpokládaný termín - říjen 2016).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…