Mladá Boleslav: 2. ZŠ navštíví v tomto týdnu skupina vysokoškoláků z pěti zemí

22.02.2017 14:26

Základní školu „dvojku“ (ZŠ s rozšířenou výukou jazyků na Komenského náměstí) navštíví v týdnu od 20. do 26. 2. 2017 v rámci programu EDISON skupina vysokoškolských studentů z Číny, Indonésie, Kyrgyzstánu, Malajsie a Gruzie.

Mladá Boleslav: 2. ZŠ navštíví v tomto týdnu skupina vysokoškoláků z pěti zemí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Projekt EDISON, do kterého se ročně zapojí přes 250 základních i středních škol, funguje na českých školách už více než pět let. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky tento projekt zaštiťuje od roku 2013. Zahraniční prezentující se seznámí s Českou republikou, našimi tradicemi, zvyklostmi a zároveň představí svou zemi a kulturu.

Organizace AIESEC, která projekt koordinuje, vyzdvihuje cíl projektu EDISON - porozumění jednotlivých kultur a jejich sblížení například pomocí prezentací zemí v anglickém jazyce. Žáci jsou tak vedeni k tomu, aby si uvědomili, že angličtina hraje v dnešním světě důležitou roli a že by výuku cizího jazyka neměli podceňovat. Díky multikulturní atmosféře vyvolané zahraničními stážisty přináší projekt oživení výuky, zvyšuje zájem o studium mezi žáky a učí je nebát se odlišného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…