Mladá Boleslav: Bulldog gym chce dostat děti z ulice

10.03.2014 19:03

Město Mladá Boleslav už několik let podporuje občanské sdružení Bulldog gym, které se specializuje na bojové sporty, ale také pořádá řadu zajímavých projektů pro mládež. Takovým je například projekt Pryč z ulice.

Mladá Boleslav: Bulldog gym chce dostat děti z ulice
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Město tento projekt od počátku podporuje. V loňském roce jsme ho podpořili částkou 30 tisíc korun a letos jsme tuto žádost ještě neprojednávali. Osobně tomuto projektu velice fandím, protože si sem mohou zadarmo přijít zasportovat kluci a holky z nízkoprahových center nebo dětských domovů pod vedením profesionálních trenérů,“ dodal náměstek primátora Daniel Marek, který se v pátek zašel podívat, jak takový trénink probíhá. Myšlenkou projektu je, nabídnout dětem sport místo toho, aby se poflakovali venku na ulici, kde na ně číhá řada nebezpečí.

 „Nyní jsme oslovili tři sdružení. Nejvíce nás v projektu zklamalo to, že děti, kterým tuto možnost nabízíme, sem nemá kdo dovést. Ony mají zájem sportovat, chtějí, líbí se jim to, ale naráží to na to, že se nenajde nikdo, kdo by je sem dopravil na trénink,“ posteskl si otec projektu Radek Kutloch. Největším úspěchem celého projektu je, když se děti aktivně zapojí do sportování – tedy pravidelně chodí na tréninky a smysluplně se něčemu věnují. „Když vidíte za někým kus práce a dovedete ho až na první závody, tak i jeden jediný nový sportovec, je pro nás úspěchem,“ dodal Kutloch.

 Více najdete na http://www.bulldog-gym.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

11:17 Vsetín: Akce Ukliď si svůj sklep začíná 1. června

Stejně jako loni i letos radnice ve spolupráci s Technickými službami Vsetín (TS) umožní občanům obj…