Mladá Boleslav: Dívky procvičily zručnost i technické myšlení

28.02.2015 16:14

Den techniky pro dívky 5. a 6. tříd základních škol uspořádalo ŠKODA AUTO Střední odborné učiliště strojírenské ve spolupráci se ŠKODA Lean Centrem.

Mladá Boleslav: Dívky procvičily zručnost i technické myšlení
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Celá akce proběhla v prostorách Lean Centra, kde dívky na deseti stanovištích prokázaly nejen svoji zručnost, ale i technické myšlení. Formou her si vyzkoušely třeba optimalizaci výroby, standardizaci procesů, stanici pro úsporu energií, manipulaci s materiálem pomocí Pick to light, simulátor svařování a vyhledávání kvalitativních závad na karoserii. Získaly také základní vědomosti z oblasti ergonomie nebo nakládání s odpady. Za úspěšné zvládnutí úkolů pro ně organizátoři připravili malé pozornosti a také jednoduchý hlavolam, který pro ně vyrobili žáci speciálních tříd ze Středního odborného učiliště strojírenského.

„Den techniky pro dívky jsme upořádali v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání. Podpora technického vzdělávání dívek je pro nás velmi důležité téma. Cílem akce je podpořit zájem o techniku a zvýšit u dívek ve věku 10-12 let povědomí o technickém vzdělávání. Těší nás, že se akce ze strany mladoboleslavských základních škol setkala s takovým ohlasem. Své dovednosti si přišlo vyzkoušet 120 dívek ze 7 základních škol. Pro velký zájem jsme se rozhodli akci zopakovat a nabídnout druhý termín Dne techniky pro dívky, a to 24. března,“ říká Martina Ficková ze ŠKODA Akademie, zodpovědná za marketing vzdělávání.

Také díky akcím pro základní školy, které pořádá ŠKODA Akademie, počet dívek ve škodováckém učilišti v posledních letech výrazně vzrostl. V současné době zde studuje 109 dívek. Škola si klade za cíl tento počet ještě zvýšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…