Mladá Boleslav: Jízdní řád přináší nové spojení s Libereckem

09.12.2016 19:05

Neděle 11. prosinec 2016 je dnem, kdy se v celém Česku změní jízdní řády veřejné dopravy. Nejinak tomu bude i na Mladoboleslavsku. „Žádné zásadní změny nečekejte, některé autobusy pojedou o pár minut dříve, jiné později. Někde nejsou změny vůbec žádné,“ říká k připravovaným změnám manažer dopravy Arrivy Jan Holub.

Mladá Boleslav: Jízdní řád přináší nové spojení s Libereckem
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Spojů mírně přibude kvůli to zřízení dvou nových linek 260360 na trase Dolní Bousov, Markvartice, Sobotka a 541360 Liberec – Mladá Boleslav.

Nové spojení Boleslavi a Hradiště s Libercem

Po dohodě s Libereckým krajem začne dopravce Arriva Střední Čechy provozovat od 11. prosince novou linku 541360 v trase Liberec – Hodkovice nad Mohelkou – Mnichovo Hradiště – Mladá Boleslav. Každý pracovní den nabídne tři páry spojů s odjezdy v 5:10, 9:10 a 13:10 z Mladé Boleslavi do Liberce, v opačném směru v 6:35, 11:35, 14:35. Jednatel společnosti Martin Bělovský uvádí, že linka doplňuje současné spojení mezi Libercem a Mladou Boleslaví, které teď zajišťuje ČSAD Liberec. Mezi městy pojede přes Bakov, Hradiště, Březinu, Loukov a Hodkovice každý pracovní den o šest spojů navíc. Vznikne tím i chybějící první ranní spojení do Liberce a odpoledne i opačně.

Rozšíření provozu některých spojů na všechny pracovní dny nebo o sobotách

Rozšířen je provoz linky 260008 z Mladé Boleslavi do Luštěnic, vybrané spoje budou jezdit nově každý pracovní den. Častěji pojedou i odpolední spoje linky 260570 v 15:15 z Katusic a v 16:35 z Mladé Boleslavi do Bezdědic, vyjedou každý pracovní den bez omezení. Výrazného rozšíření se dočká i linka 260600 z Bělé pod Bezdězem přes Mladou Boleslav do Prahy, její sobotní spoje pojedou po celý rok. Během prázdnin bude jezdit také spoj linky 260880 v 15:40 z Jičína do Mladé Boleslavi a v době celozávodní dovolené ve Škodě Auto pojede nově i spoj v 18:25 na lince 260920 z Benátek do Kropáčovy Vrutice.

Z Boleslavi do Hradiště pravidelněji

Na rychlíkové lince 260230 z Mladé Boleslavi do Mnichova Hradiště se mění provoz odpoledních spojů tak, aby byly lépe rozloženy v době přepravní špičky. Spoj v 14:20 pojede i o prázdninách, autobus v 14:35 naopak nevyjede o prázdninách a spoj s odjezdem v 14:55 z Mladé Boleslavi jede nově každý pracovní den. Právě po rychlíkovém spojení ve tři odpoledne byla celoročně velká poptávka.

Úpravy v Bělé a okolí

Nových spojů se dočkají cestující na lince 260500 mezi Mladou Boleslaví, Čistou a Bělou pod Bezdězem. Vyjedou každý školní den v 13:25 z Bělé do Boleslavi a v 13:45 z Mladé Boleslavi do Bělé pod Bezdězem. U Bělé pod Bezdězem jsou i další změny. Linka 260520 nebude dopoledními spoji v 8:35 a 9:13 jezdit do Plužné a Březinky a budou opět kvůli nulovému využití končit u bělského nádraží. Linka 260530 z Bělé do Kuřivod bude začínat a končit na náměstí nebo ve stanici Atmos, k nádraží už nepojede a cestující mohou využít souběžnou linku na Boleslav nebo Doksy.

Rychlejší spojení pro studenty, úprava pro školáky na Dobrovicku

Linka 260007 z Mladé Boleslavi do Horek nad Jizerou se dočká drobného zrychlení, spoje nebudou zastavovat na Pískové Lhotě a v Brodcích a pojedou rychlejší trasou po D10. Studenti dojíždějící do horeckého učiliště tak získají o pár minut rychlejší spojení. Z Brodců a Pískové Lhoty mohou zájemci využívat do Horek chotětovskou linku 260004.

Pro zlepšení školní dopravy v okolí Dobrovice jedou o 10 minut později dva odpolední spoje linky 260040 Mladá Boleslav – Dobrovice – Chudíř, aby je školáci lépe stihli po skončení vyučování. Školní linka 260870 pro děti z Němčic a Libichova, které dojíždí do Dobrovice, nabídne jinou trasu – bude jezdit okružně a první vjedou spoje vždy do Němčic a následně do Libichova. A školáci mohou dál počítat s upravenými odjezdy autobusů, které se od nového školního roku osvědčily.

Školní linka 260340 Dolní Bousov – Libošovice – Sobotka bude nově zastavovat pro přestup na jiné linky také v zastávce Sobotka, náměstí. V okolí Bousova a Sobotky začne jezdit přes Markvarticko nová školní linka 260360, kterou u dopravce Arriva Střední Čechy objednal Královéhradecký kraj.

Vybrané spoje zrychlí, krátí se jim dlouhá jízdní doba

Některé linky mají od poloviny prosince upravenou jízdní dobu mezi jednotlivými zastávkami, vybrané spoje proto mohou jet o pár minut dříve. Důvodem je snaha dopravce o maximální dodržování jízdního řádu a odstranění zbytečného čekání na odjezdové časy ve vybraných zastávkách. Jde například o linku 260010 Mladá Boleslav – Benátky nad Jizerou, 260100 Mladá Boleslav – Sobotka – Libáň, 260120 Mladá Boleslav – Čistá – Březinka, 260260 Mnichovo Hradiště – Ptýrov – Mladá Boleslav, 260890 Mladá Boleslav – Dlouhá Lhota – Libáň, 260950 Mladá Boleslav – Březno – Libáň.

Změnou projdou i dvě zastávky

Zastávka Benátky n. Jiz., rozc. Sedlec je pro kocháneckou linku 260011 přejmenována na nový název Benátky n. Jiz., Kochánecká, její umístění se nemění. Zastávka Židněves je nově svým názvem rozdělena na dvě samostatné stanice pro zlepšení orientace cestujících a zastavování autobusů v obci. Stanice Židněves je pro všechny linky, které jedou dále na Sukorady a ve směru k Jičínu. Zastávka Židněves, Březenská slouží jen linkám, které jedou do Března a dále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…