Mladá Boleslav: Klaudiánova nemocnice otevřela nový pavilon

01.03.2016 16:02

Úderem desáté hodiny dopoledne byl 1. března oficiálně otevřen nový pavilon v areálu Klaudiánovy nemocnice. Slouží pro pacienty oddělení nukleární medicíny, onkologie a hemodialýzy. Pásku při slavnostním otevření přestřihli společně s ředitelem nemocnice Luďkem Kramářem také hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová, náměstek hejtmana Karel Horčička a ředitel ROP Václav Chytil. Otevření se mezi řadou dalších významných hostů z regionu zúčastnil také předseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Hamáček.

Mladá Boleslav: Klaudiánova nemocnice otevřela nový pavilon
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Stavba pavilonu, která trvala zhruba rok, stála 112 milionů korun. Zhruba 40 milionů činila dotace z Regionálního operačního programu Středočeského kraje, zbytek hradila nemocnice z vlastních zdrojů. V pavilonu jsou oddělení onkologie, nukleární medicíny a hemodialýza.

„Rozvoj medicíny a lepší vyšetřovací metody znamenají právě pro tato tři oddělení stále se zvyšující počty pacientů. I na ně jsme novou stavbou reagovali," řekl ředitel nemocnice Luděk Kramář. „Například pacientů, kteří potřebují hemodialyzační léčbu, je stále více. Dostávali jsme se do situací, kdy jsme museli navyšovat směnnost a někteří pacienti k nám museli jezdit i v noci,“ vysvětlil.

Do vybavení pavilonu nemocnice investovala dalších deset milionů

Nové prostory jsou moderní, vzdušné a barevné - výrazně zlepšily nejen podmínky pro pacienty, ale také pro personál, který se o ně stará. „Chtěli jsme, aby podmínky na jednotlivých odděleních odpovídaly požadavkům 21. století, a to se nám podařilo naplnit, řekl Kramář.

Do nového vybavení pavilonu, respektive oddělení, která v něm sídlí, nemocnice investovala dalších deset milionů korun. Koupit bude ještě třeba novou zobrazovací kameru pro oddělení nukleární medicíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…