Mladá Boleslav: Letos se dostaví ve městě další cyklostezky

21.04.2017 12:12

V Mladé Boleslavi se letos dokončí další cyklostezky. Nejdále pokročila stavba cyklostezky u Debře, začíná i budování cyklostezky od prostoru u D10 dále k Řepovu, jejíž součástí bude i speciální lávka přes Klenici. Tato cyklostezka má být hotova do konce června.

Mladá Boleslav: Letos se dostaví ve městě další cyklostezky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V obou případech město cyklostezky buduje v rámci Integrovaného plánu rozvoje území s pomocí evropských dotací. Zároveň rada města ve čtvrtek vyhlásila zadání veřejné zakázky Cyklodoprava Mladá Boleslav OC Olympia – Českobratrské náměstí - 1. etapa, která povede v ulici Jičínská v úseku od OC Olympia po křižovatku s ulicí Na Celně. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška.

První etapa cyklotrasy podél Jičínské ulice ve zmíněném úseku by se měla začít budovat letos v červenci a dokončit za tři měsíce. Součástí stavby s odhadovanými náklady 15 milionů korun bez DPH bude instalace mobiliáře, odvodnění, zeleň a řešení křižovatek Štefánikova, Nováková, Jilemnického a Dukelská.

V červnu  by měla začít i výstavba cyklostezky Havlíčkova. Předpokládaná cena stavební zakázky je 14,6 mil. Kč bez DPH. V první etapě se postaví  dělená stezka pro chodce a cyklisty v úseku mezi ulicemi U Stadionu a 17. listopadu v délce 725 metrů. V druhé etapě se postaví úsek od ulice 17. listopadu k silnici 1/38 v délce 297 metrů ve směru ke Kosmonosům.

Součástí stavby je instalace mobiliáře, odvodnění, zeleň a veřejné osvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…