Mladá Boleslav: Město letos završí čerpání peněz v rámci IPRM-ROP

31.01.2015 12:10

Zastupitelé města ve čtvrtek 29. ledna schválili také roční zprávu o postupu realizace Integrovaného plánu rozvoje města pro Regionální operační program NUTS II Střední Čechy. Jak dnes řekl náměstek primátora Jiří Bouška, během roku 2015 se podaří dočerpat celou sumu dotačních peněz určených pro město Mladá Boleslav v rámci tohoto programu a završit tak mimořádně úspěšnou investiční aktivitu města v posledních letech. V roce 2015 se již pouze dofinancuje výstavba městského krytého bazénu a tím budou dotační finanční prostředky kompletně dočerpány.

Mladá Boleslav: Město letos završí čerpání peněz v rámci IPRM-ROP
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak náměstek Bouška zdůraznil, právě během loňského roku byla mimořádně vysoká investiční aktivita města. V rámci IPRM se dokončily investice a byly také proplaceny dotace do závěrečné etapy volnočasového areálu na Staroměstském náměstí, rekonstrukce městského divadla, do výstavby pavilonu v Ekocentru Zahrada, do rekonstrukce sportovního hřiště u 1. ZŠ na Komenského náměstí, do revitalizace parků Štěpánka a na Komenského náměstí, do cykloparku na Štěpánce. Výstavba krytého bazénu začala v loňském roce a bude dokončena letos na jaře. Za rok 2014 se tak završily projekty v rámci IPRM s celkovými výdaji 246 mil. Kč, na které město získalo dotace ve výši přes 180 mil. Kč.

Jak zdůraznili náměstek Jiří Bouška i primátor Raduan Nwelati, tyto zásadní a často komplikované projekty se podařilo realizovat díky mimořádnému úsilí pracovníků odboru stavebního a rozvoje města a odboru řízení projektů, ale i náměstků primátora, kteří byli zodpovědní za tuto oblast.

Na všechny projekty Integrovaného plánu rozvoje města pro Regionální operační program NUTS II Střední Čechy (včetně těch, které již byly dokončeny v minulých několika letech)  byly městu alokovány dotační prostředky v celkové výši přes 440 mil. Kč. Právě po dofinancování krytého bazénu budou všechny prostředky dočerpány v letošním roce.

Primátor také zdůraznil, že během posledních let se nerealizovaly jen investice s podporou tohoto programu, ale také řada projektů v rámci IPRM-IOP na severním sídlišti i mnohé další investice s podporou státních dotací či pouze z rozpočtu města.

Náměstek Bouška připomenul, že se v současné době již pracuje na vzniku tzv. Integrovaného plánu rozvoje území, v jehož rámci bude možné v dalších letech také žádat o dotační prostředky. Zatím však nemá město k dispozici jasná pravidla a zásady, aby bylo jasné, které oblasti podpory budou vybrány. Podle primátora by bylo pro město potřebné získat například dotace na investice do školních zařízení, jejichž opravy a modernizace patří k prioritám tohoto volebního období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…