Mladá Boleslav: Město nabízí náborový příspěvek na těžko obsaditelná místa

23.09.2017 7:31

Na zářijovém zasedání schválili mladoboleslavští zastupitelé náborový příspěvek pro zaměstnance, které se podaří přijmout na dlouhodobě těžko obsaditelná místa.

Mladá Boleslav: Město nabízí náborový příspěvek na těžko obsaditelná místa
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Náborový a stabilizační příspěvek jsme schválili až do výše 150 tisíc korun, které můžeme využít jako motivaci pro nové zaměstnance na pozice, kde se nám dlouhodobě nedaří sehnat lidi. Jedná se například o stavební úřad," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati. Konkurovat v oblasti mezd je totiž v Mladé Boleslavi dlouhodobě velmi obtížné.

Město tak chce podle primátora motivovat zaměstnance na pozice, kde je nutné nejen určitá úroveň vzdělání, znalost zákonů, ale v případě stavebního úřadu například také vlastní praxe a hluboké zkušenosti ve stavebnictví.

"Příspěvek se ovšem týká každého místa, které se ukáže jako těžko obsaditelné. Vždy to ale bude s tím, že se nám takový člověk zaváže nejméně k pětiletému pracovnímu poměru. Pokud by dostal příspěvek v plné výši, tedy těch 150 tisíc, a rozhodl se skončit u nás dříve, musí poměrnou částku peněz vrátit, v tomhle případě je to 30 tisíc za každý rok," vysvětlil primátor.

Příspěvek by zaměstnanec nevracel pouze v případech, kdy by skončil z důvodu nemoci, nebo by jeho pracovní místo bylo zrušeno.

"Částku, kterou stanovíme jako náborový příspěvek, dostane nový zaměstnanec po zkušební době v řádném výplatním termínu," doplnil Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…