Mladá Boleslav: Město přispěje na lepší vybavení kulturních zařízení

30.04.2017 8:34

Na základě rozhodnutí zastupitelů dostane společnost Kultura města Mladá Boleslav dotace ve výši celkem 2, 73 mil. Kč pro nové vybavení a technologie ve svých kulturních zařízeních. Informoval o tom náměstek primátora Michal Kopal.

Mladá Boleslav: Město přispěje na lepší vybavení kulturních zařízení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Z toho celkem 1, 1 mil. Kč je určeno na pořízení 600 skládacích židlí pro budovu Sboru českých bratří, na pořízení kabelů a datových rozvodů pro LED obrazovku v Domě kultury a na brožury pro Informační centrum. Speciální skládací židle pro potřeby Sboru českých bratří byly pořízeny v roce 1982 v počtu 400 ks. V současné době je řada židlí v desolátním stavu a je nebezpečné na nich sedět.

Z této sumy se zajistí i tisk zbývajících brožur pro komplet Mladoboleslavsko v několika jazykových mutacích. Jedna z brožur bude o městě Mladá Boleslav, druhá zmapuje a představí lidovou architekturu v okolí Mladé Boleslavi, třetí představí naučné stezky v okolí MB a čtvrtá bude o Metalové cestě v MB.

Dalších 1,62 mil Kč je určeno na pořízení užitkového automobilu, sestavy audiovizuální techniky pro palác Templ včetně hardware, kino projektoru pro divadelní sál DK, zabezpečovacího systému včetně kamerového systému s napojením na PCO pro palác Templ. Společnost dnes vlastní dvě vozidla, z toho 17 let stará dodávka již letos neprošla technickou prohlídkou. Nová audiovizuální technika pro Templ je nutná vzhledem k tomu, že stávající vybavení není určeno pro extrémní mikroklima v tomto objektu a selhává.

Je nutné koupit i velký profesionální projektor pro Dům kultury, protože stávající z roku 2008 je již nefunkční. Nutná je i výměna devět let starého multimediálního vybavení v Templu. V Městském paláci Templ je také potřeba kamerovým systémem posílit bezpečnost návštěvníků i zaměstnanců objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…