Mladá Boleslav: Město za posledních 12 let investovalo do rozvoje přes 3 miliardy korun

02.02.2019 13:48

Náhled do fungování ekonomiky města za posledních dvanáct let přinesl zajímavé poznatky.

Mladá Boleslav: Město za posledních 12 let investovalo do rozvoje přes 3 miliardy korun
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak uvedl primátor Raduan Nwelati, šlo o pohled na celkové výdaje, rozpočet, výši úvěru, celkové roční splátky úvěru, procento dluhové služby, dlouhodobý majetek či roční investice. S výsledky statistiky seznámil novináře na tiskové konferenci. "Od roku 2006, kdy je naše koalice na radnici, jsme pořídili nový majetek města za 1,6 miliardy korun, celkem jsme investovali 3,14 miliardy. Dluhovou službu se nám podařilo snížit o 2,21 %, což jsou všechno velmi pozitivní ukazatele, které jasně říkají, že město hospodaří dobře. Těší mě zejména ty investice za 3 miliardy, to je rozhodně velmi významná částka," okomentoval čísla primátor Raduan Nwelati.

Podle něj je při sestavovaní rozpočtu velmi důležité dbát na to, v jakém poměru jsou investice k příjmům a nákladům města. "Vždy se to pohybuje mezi 20 a 33, procenty, v průměru je to každý rok 24 %, tedy čtvrtina příjmů je využita na nové investice. To je podle mého pro rozvoj naprosto klíčové," dodal primátor Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…