Mladá Boleslav: Městská policie proškolila na 1600 dětí v programu „Ne – bezpečný internet“

12.12.2011 14:46

Prvních 1600 dětí II. stupňů základních škol v Mladé Boleslavi se zúčastnilo v uplynulých 14 dnech nového preventivního programu městské policie a města Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav: Městská policie proškolila na 1600 dětí v programu „Ne – bezpečný internet“
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Strážníci připravili po loňském úspěšném preventivním programu „Stop závislostem“ jeho další volné pokračování, které se zaměřuje na problematiku „Bezpečného internetu“. V loutkovém sále Domu kultury měly děti v 45 minutovém programu možnost načerpat řadu informací týkajících se jednotlivých nebezpečných komunikačních praktik a především důležitých bezpečnostních pravidel, které by děti měly při užívání internetu používat.

Díky finančním prostředkům získaných z odboru prevence kriminality ministerstva vnitra a města Mladá Boleslav je v závěru letošního roku připravena také mediální kampaň, zaměřená na občany v produktivním věku. Zejména na rodiče dětí, kteří mají výrazný vliv především na dohled a kontrolu chování svých svěřenců. V ulicích města proto budou umístěny letáky, plakáty, billboardy, včetně polepu autobusu MHD, komunikující problematiku Ne - bezpečného internetu. K presentaci této problematiky bude také využita veřejně přístupná LED obrazovka na autobusovém nádraží, kde poběží krátké video-spoty. Preventivní program byl městskou policií zpracováván ve spolupráci s ministerstvem vnitra, s Národním centrem bezpečného internetu - Safer internet a Pedagogickou fakultou UP v Olomouci. Městská policie Mladá Boleslav bude v preventivním programu dále pokračovat se zaměřením na věkovou kategorii dětí I. stupňů základních škol. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…