Mladá Boleslav: Městu se podařilo nalézt prostory pro základní školu speciální

22.07.2017 15:31

Základní škola speciální, kterou navštěvuje celkově až 50 dětí se zvláštními potřebami, dostala výpověď z dosavadních prostor.

Mladá Boleslav: Městu se podařilo nalézt prostory pro základní školu speciální
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Využívala totiž k výuce dětí část objektu Centra 83 v Havlíčkově ulici, to však nyní potřebuje prostory pro rozšíření služeb, určených jejich vlastním klientům. Zřizovatelem speciální školy je Středočeský kraj a škola využívá i prostory v obci Lipník, kraji se však nové prostory v Mladé Boleslavi nalézt nepodařilo. Vedení školy se tudíž s naléhavou prosbou o pomoc obrátilo na magistrát města. "Začali jsme intenzivně hledat vhodné místo, protože jinak hrozilo, že zde základní škola speciální skončí, a rodiče tak budou muset své děti vozit například až do Hrade Králové, což bylo nepřijatelné," vysvětlil primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati. Řešení se nakonec nalézt podařilo, a děti budou od září docházet do Pavilonu DDM (za Májem).

Pavilon DDM je sice majetkem města, ale v dlouhodobé výpůjčce ho má Dům dětí a mládeže Mladá Boleslav, rovněž zřizovaný krajem.
"Díky vstřícností ředitelky DDM a skvělé práci našich úředníků se nám podařilo nalézt řešení velmi rychle. Speciální škola tak bude využívat bývalý služební byt v Pavilonu DDM. Ten je velký asi 84 metrů čtverečních a je tvořen třemi místnostmi, kuchyňkou, předsíní a sociálním zázemím. Je to ovšem jen dočasné řešení, aby měl kraj dostatek času přijít s vhodným místem pro potřeby školy," vysvětlil náměstek primátora Jiří Bouška.
Od 1. srpna začnou v objektu stavební úpravy, aby mohl školní rok začít v standardním termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…