Mladá Boleslav: Muzea se domluvila na spolupráci

25.05.2015 18:04

Dvě mladoboleslavská muzea, Letecké muzeum Metoděje Vlacha a Škoda muzeum, si navzájem pomohou při propagaci.

Mladá Boleslav: Muzea se domluvila na spolupráci
Foto: Letecké muzeum Mladá Boleslav
Popisek: Muzeum Mladá Boleslav

O uzavření smlouvy o vzájemné spolupráci informoval Radu Středočeského kraje na zasedání 25. května radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek (KSČM).

„Obě muzejní instituce se zatím domluvily na vzájemné propagaci. Předpokládám ale, že uzavření této smlouvy znamená počátek širší spolupráce mezi nimi, která by měla přispět ke zvýšení návštěvnosti leteckého muzea. To by mimo jiné znamenalo i důležitý ekonomický přínos, jenž by napomohl dalšímu rozvoje nově otevřeného muzea,“ vysvětlil záměr dohody radní Štefek.

Letecké muzeum Metoděje Vlacha získá možnost propagovat se na recepci Škoda muzea formou letáků či brožur, jako poutač sem umístí letecký motor, zapůjčený z Národního technického muzea, a připojí svou nabídku do elektronického zasílání nabídek zájemcům o skupinovou prohlídku Škoda muzea nebo automobilky. „Návštěvník škodováckého muzea si navíc bude moci zakoupit vstupenku do leteckého muzea s dvacetiprocentní slevou,“ doplnil náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

Letecké muzeum Metoděje Vlacha bylo otevřeno letos v dubnu

Recipročně pak letecké muzeum nabídne partnerskému zařízení možnost umístit do svých výstavních prostor historický automobil Škoda, nabízet tu vlastní propagační materiály a využít prostory leteckého muzea pro akce společnosti Škoda Auto, které věnuje i 200 volných vstupenek.

Letecké muzeum Metoděje Vlacha, které organizačně spadá pod příspěvkovou organizaci Středočeského kraje Muzeum Mladoboleslavska, bylo otevřeno letos v dubnu. Hned v prvních týdnech existence zaznamenalo velmi solidní zájem veřejnosti, který o víkendech dosahuje až tisícovky návštěvníků denně. Bylo vybudováno díky přidělení finančních prostředků z rozpočtu Středočeského kraje a z příspěvku ROP Střední Čechy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…