Mladá Boleslav: Na Starém hřbitově se bude kácet

23.03.2019 9:34

Specialisté na práci ve výškách v těchto dnech prořezávají na zakázku magistrátu vzrostlé stromy na Starém hřbitově a odlehčují koruny starších dřevin. Již v příštím týdnu zde ale začne i kácení celkem 22 stromů (19 lip a 3 smrků), které jsou provozně nebezpečné.

Mladá Boleslav: Na Starém hřbitově se bude kácet
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Stromy jsou ve špatném zdravotním stavu a na jejichž pokácení bylo vydáno příslušné povolení. Kácení má skončit do 15. dubna. Návštěvníci hřbitovů by tedy měli dbát zvýšené pozornosti, přestože zde budou určení pracovníci dbát na bezpečnost v místech kácení.

Na hřbitově tak pracují specialisté jednak na výškové plošině, jednak zde pracují i stromolezci. Na řadě míst se nyní kupé hromad pořezaných větví, které budou v co nejkratším termínu odklizeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…