Mladá Boleslav: Na hřbitově nové cedule upozorní na význačné osobnosti

30.09.2014 18:58

Na Starém hřbitově budou během října osazeny informační cedule u vchodů z Pezinské i Laurinovy ulice, které upozorní návštěvníky na význačné osobnosti pochované v tomto pietním areálu.

Mladá Boleslav: Na hřbitově nové cedule upozorní na význačné osobnosti
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na této iniciativě se dohodl náměstek primátora Daniel Marek s historikem Karlem Herčíkem, který také navrhl seznam osobností, které budou zmíněny na těchto informačních cedulích. Textové informace budou doplněny jednoduchou mapkou s vyznačením umístění zmiňovaných náhrobků.

"Myslím, že je velmi důležité připomínat si důležité osobnosti našeho města. Je proto dobře, že k tomu můžeme přispět i touto formou," řekl náměstek Marek. V připravovaném seznamu význačných osobností města budou například hroby zakladatelů automobilky Václava Laurina a Václava Klementa, sochaře Josefa Matějů, spisovatele Karla Sellnera, archeologa Rudolfa Turka, stavitele Václava Bečvárovského, literárního historika Ferdinanda Strejčka a dalších osobností. Jak zdůraznil Daniel Marek, tento seznam bude v případě potřeby aktualizován či rozšířen. Poděkování za spolupráci při realizaci tohoto záměru patří Správě a údržbě hřbitovů a firmě Compag, která výrobu informační cedule zajistí.

Nové informační cedule by měly být na místě před 21. říjnem, kdy se koná tradiční Procházka s Karlem Herčíkem a její účastníci budou mít v 15:30 sraz u Bičíkovy kaple právě na tomto hřbitově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …