Mladá Boleslav: Nábřežní cyklostezka na Krásné louce získala ocenění

06.10.2023 19:06 | Tisková zpráva

Mladá Boleslav i Kosmonosy letos bodovaly v prestižní anketě Stavba roku Středočeského kraje 2023. Slavnostního vyhlášení 10. ročníku soutěže, které se uskutečnilo na sklonku září, se zúčastnil také první náměstek primátora Jiří Bouška.

Mladá Boleslav: Nábřežní cyklostezka na Krásné louce získala ocenění
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Naše město získalo za nábřežní cyklostezku na Krásné louce zvláštní cenu za komplexní přístup k tvorbě krajiny. Jsem rád, že tuhle stavbu, která dost zásadním způsobem změnila tvář Krásné louky k lepšímu, ocenila i porota," uvedl Jiří Bouška.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36106 lidí

Porota ve svém hodnocení zdůraznila, že výstavba tohoto úseku cyklostezky na levém břehu Jizery paralelně s ulicí Ptácká včetně výstavby nové lávky zajišťující bezpečný přejezd Jizery pomohla s odklonem cyklistů z frekventované Ptácké ulice a vytvořila tím předpoklady pro pokračování dalších úseků cyklostezek podél levého břehu Jizery s napojením na cyklotrasu č. 17 Greenway Jizera a další cyklostezky a cyklotrasy v jižní a jihozápadní části Mladé Boleslavi.

Podruhé zaznělo jméno Mladé Boleslavi v souvislosti se stavbou centra průmyslového zpracování komunálního odpadu, které bude zítra slavnostně otevřeno. Areál obdržel Zvláštní cenu České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

Sousední Kosmonosy si pak odnesly Zvláštní cena České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě za nový biotop, který ve městě funguje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…